Molim vas ima li itko problema sa iuvenilnim artritisom kod svog djeteta. MOJoj curici staroj 5g i .9 mj je sa 3 g dijagnosticiran iuvenilni artritis.Molim vas da podjelimo zajedno ovaj veliki problem. :( :(
Printable View
Molim vas ima li itko problema sa iuvenilnim artritisom kod svog djeteta. MOJoj curici staroj 5g i .9 mj je sa 3 g dijagnosticiran iuvenilni artritis.Molim vas da podjelimo zajedno ovaj veliki problem. :( :(
Prebolila sam ga kao dijete. Trajalo je nekoliko godina, još su mi se bolovi sporadično pojavljivali do studentske dobi, ali posljedica nema.
Liječila se na "Rebru", kod dr. Marinovića. Mislim da još uvijek radi i samo ga mogu preporučiti.
Sretno!
Molim te je si stvarno ozdravila i sa koliko godina ajme nama je nada taj pubertet navodno tad postoji mogućnost da prođe.I hvala ti što si se javila.
Andjeli, i tu se pričalo o iuvenilnom artritisu. Pogledaj, možda ti pomogne.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...624612#1624612
Sis MOLIM TE možeš li nam pobliže reći kakve si točno probleme imala kao dijete:
- s koliko godina si dobila artritis
- koji zglobovi su bili u pitanju
- jesi li imala problema s pokretljivošću zglobova
- jesi li imala problema s uveitisom (očima)
Slucajno sam naisla na ovaj forum, tragajuci za savetima za odraslu osobu.
Mozda nesto pomogne ako pretrazite donje linkove (ne znam koliko se odnosi na decu,no to se moze pitati direktno email-om):
1. www.tcmtreatment.com je bolnica kineske tradicionalne medicine sa obiljem informacija o hronicnim i teskim bolestima. Postoji mogucnost da se posalje popunjeni upitnik sa nalazima pacijenta i dobije odgovor.
2. www.selfhealingbsm.pl - knjiga o samoisceljenju
3. http://www.tibetanherbs.com/aboutus.html
4. www.organichope.com
Mnogo, mnogo srece obema
Oprosti, tek sam sad vidjela post.Citiraj:
kate prvotno napisa
1. bila sam dvanaestogodišnjakinja kad je dijagnosticiran, a počelo je godinu-dvije prije
2. ručni, nožni, koljena, prepone
3. ne osobito
4. imam neke druge probleme s očima, ali se ne povezuju s artritisom
U tom periodu sam imala nekoliko upala uha za redom (prije nego što je artritis dijagnosticiran). Uvijek sam mislila da bi mogle imati veze s r.a. (ušne košćice).
U nekim fazama nisam bila u staju doći doma iz škole bez pomoći (udaljenost 5-6 minuta hoda).
U bolnici sam susrela nekoliko slučajeva (u to vrijeme su se meni činila mala djeca, ali vjerojatno su to bila djeca oko predškolske dobi) s puno izraženijim simptomima i prilično ukočenim zglobovima. Na žalost, ne znam kako su te priče završile.
Meni je stanje bilo najgore u popodnevnim i večernjim satima, tako da uobičajeno oticanje i crvenilo nije bilo uočljivo za vrijeme jutarnje vizite.
Možda se još čega sjetim pa ću napisati.
Puno hvala cure!