-
Kada uvesti drugi obrok?
Moj Emir sada 7,5 mj ima jedan obrok oko podne i fino ga pojede :mljac: .
Kada ste vi uvodili drugi obrok i da li vam je jedan bio slani, a jedan slatki?
I u koje doba dana je bio drugi obrok?
Neznam da li bi mu davala pred spavanje naveče ili poslijepodne.
-
Mi smo drugi obrok uveli onda kada je prvi postao pravi obrok odnosno kada nije vise trazila cicu uz ili posle njega. I tako smo radili za svaki sledeci obrok. To je super funkcionisalo jer je uglavnom ona sama postavljala tempo i jako rado se odrekla cice u korist cvrste hrane.
Prvi nam je bio rucak(povrce) a drugi vecera(zitarice). Posle toga vocne uzine i kao poslednji smo uveli dorucak.
-
Niko više? :coffee: :cekam:
-
I mene zanima odgovor, počeli smo nadohranu neki dan (ima točno 6 mjeseci), par dana je jela bananu (već prvi dan je slistila cijelu :shock: ), a od danas i jabuku (opet cijelu s malo rižinih pahuljica)
-
Sa šest mj počeli. Bili na ručku- samo žitarice ili samo povrće, pa kombinacija. Od prije par dana-znači sa sedam i pol smo uveli večeru-voćnu ili žitaričnovoćnu, iako voće odbija.
Sa sinom sam se ravnala po tome kad mu više ne treba cicat poslije obroka pa smo uvodili drugi al sa njom to ne mogu. Jer može pojest jako puno i opet joj paše poslije podoj.
Al, od prvog dana uvođenja drugog obroka, pojede cijeli. Pa je valjda spremna. Znači sa sedam i pol..
I ne ništ bolje ne spava.. :mrgreen:
-
Mi uveli drugi kad je za prvi pojeo neku normalnu količinu. I kad nakon toga nije htio cicati. To se nije dogodilo istovremno. Kao da im treba neko vrijeme da shvate da se od krute hrane isto mogu najesti.
I kad je to skužio, onda više nije htio cicu nakon tog obroka.
I tad sam uvela i drugi.
Sa sedam mjeseci otprilike.
-
Triplemama, prije otvaranja novog topica molim te da koristi pretražnik, puno se piše o počecima dohrane, npr.ovdje.
Također se možeš priključiti curama na topicu pričajmo o dohrani.
Molim te da nastaviš na linkanom topicu, ovoga zaključavam.