Re: Decapeptyl-gdje se daje?
Quote:
Originally Posted by rozalija
Svakim danom idem u ambulantu obiteljske medicine kod svog lječnika opće prakse da primam injekcije. (nisam baš neka hrabrica (kao ni MM) da se odlučim da sa pikanjem idem sama). Jutros pošto je nedelja na injekciju sam otišla u Hitnu pomoć. Kada sam došla tamo tip se iznenadio gdje mi lječnik prepisao da koristim tu injekciju (inače lječnica opće prakse mi je rekla da injekcija ide u debelo meso) i da on misli da za injekciju kao Decapeptyl pikanje treba raditi ili u ruku ili u stomak, jer za onako malu špricu nezna kakav je efekat kada se daje u debelo meso.
Dakle, zeznuo te liječnik opće prakse, pa ne mogu vjerovat. Decapeptyl NE IDE ide u debelo meso. Točno ti je rekao ovaj s Hitne. U kakvoj je formi tvoj decapeptyl i što na njemu piše - jel' ide subkutano ili intramuskularno. Ako je subkutano (što najvjerojatnije je), opća praksa te zeznuo. Čim je mala igla NE ide u debelo meso. Kvragu, sve čovjek sam mora provjeravat. Bit će to sve OK, ali ja bih ipak na tvom mjestu nazvala i svoje MPO-ovce i reci da se dogodio zez i pitaj što oni savjetuju.
Re: Decapeptyl-gdje se daje?
Quote:
Originally Posted by rozalija
i kaže ovo je subkutano i ide u debelo meso.
Demit, onda ona ne zna što znači subkutano. Subkutano znači podkožno, a ne u debelo meso. Ništa mi fakat nije jasno, nije mi jasno kako to ona može ne znat, ali ajde ti to lijepo sve reci Šparcu i nastavi kako treba - pitaj ti i njega.