gdje ga sve ubacujete?
ja u bob, mahune, mladi grah s povrćem, umak od vrhnja i krastavaca, zapečene paprike...
obožavam ga i ne znam gdje bih ga sve mogla ugurati...
Printable View
gdje ga sve ubacujete?
ja u bob, mahune, mladi grah s povrćem, umak od vrhnja i krastavaca, zapečene paprike...
obožavam ga i ne znam gdje bih ga sve mogla ugurati...
grasak!
salata od tunjevine, salata od paradajza, mljac!
juhe
losos, salate
moja sveki radi prefinu juhu od kopra!
u gustu juhu od karfiola, čušpajz od graha i mrkvice, radim kopar sos za kuhano meso mmmm
daj recept za sos od kopra/s koprom, molim te
ja ne znam recept za sos, radi ga moja mama i predobar je
ja ga obavezno ubacujem u punjene paprike/punjene tikvice
Na ulju popržiš brašno i kopar i doliješ procijeđenu juhu. Može i voda i sol ali sa juhom je puuuuuuuuno finije.
...i dodaš vrhnje za kuhanje i jednu vrećicu parmezana. Za prste polizati je kad to preliješ preko kuhanog krumpira i meseka iz juhe.Quote:
Originally Posted by Janoccka
JA da pržim brašno na ulju?!
ta mante!
Ma da ti ja napravim pojela bi prženo brašno samo :P
ja isto obožavam kopar
stavljam ga obavezno u mahune, grašak, rižoto, varivo od mrkve a jako volim i sos i juhu od kopra
kopar je zakon :)
ipak ću se ja držati svojega hladnog umaka os kopra. pa prelijevati krastavce njime.
NI ja ne pržim nikad brašno na ulju.... osim kad se radi o kopar i paradajz sosu............ njami.............Quote:
Originally Posted by apricot
To je nešto tako preeeedoooobro!
Eto... prava Slavonka. Ma već ću ja njoj zapržit. Prvom prilikom ;)
;)Quote:
Originally Posted by Janoccka
u malo maslinova ulja bacim dva tri zgnjecena cesnja cesnjaka da se ugrije
na to bacim 2 vezice nasjeckanog kopra
kad se iskoprca ulijem litru mlijeka, kad uzavri u to ubacim cijelo jaje
koje razbatim nakon tog u loncu vilicom
posolim
i eto juhe od kopra
Ne pržiš, samo promiješaš ;)Quote:
Originally Posted by apricot
ja sam probala pecivo s koparom i sir :P mmmm divna stvar
punim pileće filete mjesavinom svježeg sira i kopra pa u rernu mmm, salata od krastavaca s vrhnjem i sirom i koprom. Ako praviš bešamel na isti sistem praviš i kopar sos , samo dodaš kopar prije brašna.
Što se tiće slavonki, nisam vjerovala dok isam probala ali paradajz sos je najbolji na svinjskoj masti.
inače ne znaš šta propuštaš :P :mljac:Quote:
Originally Posted by mim
Ja se samo prijavljujem kao obožavateljica kopar sosa. Meni je jako fino i kada se na maslinovom ulju zaprže začinske trave, tipa kopar, celer, peršin pa se s time prelije i zaprži kuhani krompir. Nije za Apri, previše je kalorično, ali je fino.
Uf i ja to volim... A obožavam i na to baciti krumpir skuhan na kockice, grašak, kukuruz i mrkvu i malo propržiti u teflonskom loncu. Ajme... dugo nisam a baš si mislim šta ću danas 8)
juhe, krem salate najvise
Mmmm, kopar.
Osim sos od kopra za kojeg ste već napisale recept, evo još nekoliko u koje ide kopar.
TIKVICE U TANKOM TIJESTU
kore za savijaču
3 srednje tikvice (cca 700 g), oguliti (ovisno o vrsti, ako je cukini ne mora se guliti) i usitniti (izribati ili isjeckati na kockice), malo posoliti i iscijediti suvišnu tekućinu
U tikvice dodati 2 dL mlijeka, 2-3 žlice brašna, žličicu Vegete, 300 g svježeg sira, sjeckani peršinov list i malo sitno sjeckanog kopra (ako se doda previše kopra, preuzme okus). Sve dobro izmiješati.
U drugoj posudi izmiješati 3 jaja, malo ulja, malo mlijeka i malo vrhnja (kiselog).
Raširiti koru za savijače i premazati s jajima (i dodacima), pa još jednu koru i premazati (ako su jako tanke kore možeš staviti i 3 ili čak 4 jednu preko druge), pa nadjev s tikvicama (tanko premazati), zarolati i složiti u tepsiju (na dno tepsije namazati smjesu s jajima). Premazati štrudle s jajima.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 C cca 40 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju).
Ovo se može i zamrznuti (prije pečenja), svaka se štruca zamota u aluminijsku foliju. Onda se zamrznute mogu staviti peći, samo malkice dulje se peku nego prijesne.
VARIVO OD BUNDEVE
Oguliti bijelu (svijetlo zelenu) bundevu, prerezati i izdubiti sjemenke. Naribati bundevu i malo posoliti da pusti vodu.
Na malo ulja popržiti 1-2 žlice brašna, dodati ocijeđenu bundevu i miješati. Postepeno dodavati mlijeko do željene gustoće i stalno miješati. Kuhati uz miješanje dok bundeva ne omekša (10 – 15 minuta). Pred kraj dodati
u juhu od suhih biza (zelenog graska) i u bobipastu (zelena papardela tjestenina s bobom i tocem od maslinovog ulja, kopra i parmezana)