pomozite sta da radim?????
ponosna sam majka 9 mjesecne curice koju dojim jos uvijek,javljam se jer nisam sigurna je li sve u redu,treba mi vasa pomoc oko dojenja,ona vec jede i voce i povrce,dojim je puno puta na dan nikad nismo ni uveli neki raspored bilo mi je bitno samo da dojim sto duze....od mjesec i pol dana mi je pocela spavati cijelu noc i to od 22h do 7 nekad i 8h,to mi je bilo tako super ali eto zadnjih par mjeseci opet se pocela buditi i sve je bilo ok dok je to bilo 1 ili 2 puta ali zadnje vrijeme i po 4-5 puta!nije mi problem podojit je i ona nastavi spavati nego to sto je rezultat mojih nocnih budjenja taj da sam nervozna vec ujutro kad se probudim i ta nervoza se povecava prema kraju dana sve vise osobito kad treba zaspat (uspavljujem je na cici)a ona zadnje vrijeme tako kenjka kad ide sisat ,malo sisa pa se ljuti pa probamo na drugu stranu i tako se mi borimo dok ne odluci sisat bez pauze pa zaspi...
sve to me toliko izmara da nemam snage za druge stvari u zivotu...
oduvjek sam se bojala da nemam dovoljno mlijeka ali ona je i dalje dobro dobivala na kilazi,zadnji put na kontroli je dobila dosta manje nego prije ali ona je i jako aktivna a i treba sad manje dobivati ...
dali je moguce da sad stvarno nemam dovoljno mlijeka jer ona bas voli cicati i ja bi nastavila jos ako mogu ali bojim se da stvarno nema dosta mlijeka ovaj put....tako sam iscrpljena......
Re: pomozite sta da radim?????
Citiraj:
stefi051 prvotno napisa
meni se čini da je ovo njezino kenjkanje samo neka faza. ako si do sada uspješno dojila, nema razloga zbog kojega bi imala premalo mlijeka.
a što se tiče citirane rečenice, da li si možeš dan organizirati tako da preko dana obaviš samo ono nužno (skuhar ručak, npr, da odete u šetnjicu...) i da se odmaraš dok cura spava? a onda navečer prije spavanja sve počistiš i pospremiš.
od kada sam počela čistiti navečer, puno mi je lakše, sutradan me dočeka uredna kuća pa se zapravo i preko dana mogu i odmoriti. dok sam pospremala preko dana kada bi Yoda zaspao, zapravo bi to bio uzaludan trud jer se do navečer sve ponovo razbuca, a ja više nemam snage, nego se samo srušim u krevet, a sutradan me dočeka kuća u kaosu.
eto, nije savjet vezan uz dojenje (tu će ti pomoći mame sa većom djecom), ali je savjet kako da si malo olakšaš život.
sretno. :love:
Citiraj:
zhang prvotno napisa
Citiraj:
stefi051 prvotno napisa
meni se čini da je ovo njezino kenjkanje samo neka faza. ako si do sada uspješno dojila, nema razloga zbog kojega bi imala premalo mlijeka.
a što se tiče citirane rečenice, da li si možeš dan organizirati tako da preko dana obaviš samo ono nužno (skuhar ručak, npr, da odete u šetnjicu...) i da se odmaraš dok cura spava? a onda navečer prije spavanja sve počistiš i pospremiš.
od kada sam počela čistiti navečer, puno mi je lakše, sutradan me dočeka uredna kuća pa se zapravo i preko dana mogu i odmoriti. dok sam pospremala preko dana kada bi Yoda zaspao, zapravo bi to bio uzaludan trud jer se do navečer sve ponovo razbuca, a ja više nemam snage, nego se samo srušim u krevet, a sutradan me dočeka kuća u kaosu.
eto, nije savjet vezan uz dojenje (tu će ti pomoći mame sa većom djecom), ali je savjet kako da si malo olakšaš život.
sretno. :love:
ma ne opterecujem se ja kucanskim poslovima vecinu i obavim u igri s njom nego imam muza koji ne ulaze svoje slobodno vrijeme u nju pa je vise manje sve na meni i a hranjenje i dojenje i presvlacenje i igra i mjenjanje pelena i odgoj i ustajanje po noci i stalno se trudim da odraste u normalnu osobu dajem sve od sebe i to me iscrpi,onda bi ona stalno isla van a meni se od umora neda i cini mi se da mucim i nju i sebe toliko puta me muci osjecaj krivnje kad se ona sama zaigra a meni se neda s njom
Citiraj:
stefi051 prvotno napisa
toliko puta me muci osjecaj krivnje kad se ona sama zaigra a meni se neda s njom
neka te ne muči osjećaj krivnje, pogotovo ako se sama fino zaigrala. meni se čini da ih u tom trenutku treba pustiti da završe s igrom. mislim (barem tako vidim po Yodi) da oni tada razvijaju koncentraciju za ono što rade. i ja sam mu ranije znala uletiti u igru pa sam shvatila da mu to samo razbuca koncepciju. kada on završi sa svojom zabavom, onda sam ja tu. iako imamo malu djecu, čini mi se da je poanta da kod njih razvijemo osjećaj sigurnosti da smo tu kada nas budu trebali, a ne da im isimo nad glavom cijelo vrijeme. i nama ponekad pašu trenuci samoće. :)