Odgoj djeteta ili karijera??
Još uvijek nisam majka :/ i znam da majčinski osjećaji dolaze po rođenju djeteta. Jedva to čekam, ali muči me ovo pitanje ( ne baš nešto posebno, ali bi voljela čuti i druga mišljenja). Naime, znam da bi se nakon godinu dana porodiljnog trebalo vratiti na posao i ostaviti bebača nekom na čuvanje. Moja prija ima malu bebu i kaže kako ona odmah zna da se više neće vraćati na posao jer nemože zamisliti KAKVA TO OSOBA MOŽE OSTAVITI SVOJE DIJETE?! :?
OK, cijenim i poštujem, ali onda stalno kuka, ajme nemam ovo, nemam ono, a htjela bi imati sve (od skupe robe, cipela do običnih sitnica ) Znam da jednog dana ( ako Bog da ) kad budem imala svoje dijete, da će mi to biti najteži trenutak, da ga moram ostaviti, ali Bože moj ne odričem ga se.. Idem mu obezbjediti budućnost...
Molim Vas da izrazite svoje mišljenje, jer ovako stalno mislim da samnom nešto nije u redu kad tako razmišljam...
Re: Odgoj djeteta ili karijera??
Citiraj:
Vodenjak prvotno napisa
nemože zamisliti KAKVA TO OSOBA MOŽE OSTAVITI SVOJE DIJETE?! :?
stray (iako ovo ne ide u biti tebe, samo se između ostalog osvrćem i na tvoj komentar)...jedno je izabrati ostat doma ili otić nazad na posao, ako imaš mogućnost ostat doma...Ja je igrom slučaja IMAM, barem za sada, ali nikako mi nije u redu ovakav komentar gore.
Vrijeme prolazi, to je točno, ali nažalost uvjeti u kojima neke majke žive ne dozvoljavaju da ostanu duže sa svojom djecom...pogotovo kod nas.
Druga krajnost je jedna moja prija koja je komentirala da bi ona dijete rodila i dojila ga par mjeseci a onda bi si napla dojilju kako bi mogla i radit i ponovo izlazit, pit, šušit...Ja sam joj iskreno zaželjela (u facu) da u tom slučaju ne ostane trudna minimalno još deset godina dok se ne ispuca, jer koji će joj vrag klinac ako ona misli na izlaske i cugu a odgoj joj je tlaka...
Opet - ako uvjeti dozvoljavaju, ako postoji mogućnost zarade od doma, sve super, ali hebemu, ne može se osudit nekog drugog na takav način...