prije nekoliko dana su nam se u stanu pojavile neke cudne bube, pa molim pomoc da ih identificiram i skuzim sta s njima...
duge su oko 1cm, crne, jasno odvojen prednji i zadnji dio, oklopljen hitinom, zadnji oklop ima nekako rebrastu teksturu. 100% nisu zohari.
zasto su cudne? e pa vako... prvo, ne kuzim odakle su dosle i ZASTO. samo sam jedan dan vidila jednu, iduci dan nekoliko, i sad ih stalno ima po nekoliko, svuda po stanu podjednako. slobodno se setaju, ja ih ne ubijam jer su vrlo docilne a uostalom - same krepaju! a ni ja ne volim ubijat bestije bas...
uzasno su smjesne i smotane, stalno se penju po zidovima i drugim vertikalnim povrsinama (zasto? kamo idu??) i onda ... pa, ko da zaspu na pol puta, i onda padnu na pod, obicno na ledja, toliko su smotane da se ne mogu okrenit natrag (cak ni kad im ja pomazem :lol:), pa nakon nekog vremena odustanu od zivota. KAKO LI JE TO OPSTALO? :?
ne kuzim sta jedu, sta oce, ne motaju se oko hrane ni oko wc-a ni oko kante za smece. niti pas nece da ih zeza, toliko su nezanimljive.
eto ja se prvi put susrecem s 'vakom bestijom i ne znam sta bi s njima. s jedne strane mi ne smetaju s druge mi nije ugodno imat ih po kuci. plus sto nikad ne znas gdje se sve motaju ni gdje ce onda past i krepat :/
je li ko prepoznaje sta je to? sta oce? jesu li opasne? oce li same otic? :lol: