-
logest i cilest!
Zanima me iskustvo sa ovim pilulama. Ja sam već godinu i pol na Logestu, ali me sada doktorica zbog problema sa prištićima savjetovala da počnem uzimati cilest. Sa Logestom nisam imala apsolutno nikakvih problema, osim što mi nisu baš pomagale da izbjegnem prištiće, što ne znači da će i Cilest uspjeti :roll: Nisu mi baš veliki problem, jer se javljaju samo pred mengu, ali bi bilo i tada baš zgodno bez njih ;) Eto ako netko ima iskustva neka tipka.
-
Koristila sam Cilest skoro 5 godina sa godišnjim prekidima od po dva-tri mjeseca. Tek sad kad ih ne koristim vidim da su mi znatno utjecale na poboljšanje stanja tena i smanjile dlakavost. Mislim, ni inače nisam baš imala nekih pretjeranih problema sa prištićima,ali me muče baš ovi dosadni pred M. koje nisam uopće imala dok sam bila na piluli.
Istina,dugo mi je trebalo da skužim da mi utječu na psihu i da su moji napadi histerije i depresija bili uzrokovani horminima u pilulama, da ne spominjem napade migrene,ali migrenu sam imala i inače kod jakog stresa. :/
Vjerujem da je ovaj utjecaj na psihu potpuno individualan i da ne mora značit da ćeš i ti imate takve nuspojave,a moguće je i da je jednostavno došlo do problema jer sam ih toliko godina koristila.
Ciklisi su mi zato bili pravilni i M. trajala po tri dana i ništa nije bolilo,barem je to bilo odlično.
-
ja sam ih počela pit (cilest) prije 15 dana zbog endometrioze i lice mi je totalno u šoku, čak ni u pubertetu nisam imala ovoliko prištića, a i dobila sam 2 kg :shock: ko je tu lud? :?
-
Mislim da 15 dana nije dovoljno da se hormoni stabiliziraju,tj. da se uopće drastično promijeni stanje u tijelu i da će se ti se lice smiriti.
Meni se tek tri mjeseca nakon prestanka uzimanja sve vratilo na prijašnje stanje, tako da ne vjerujem da bi se tako brzo primjetile promjene uzrokovane pilulama.
Jedino ako nemaš neku reakciju tipa alergije ili slično.
To je moje mišljenje,ali ipak, nisam stručnjak. ;)
-
Ja sam pila cilest 5-6 godina bez prekida, pa sam ih počela piti kada sam prestala dojiti, pa sam nedavno opet prestala... Nisam imala nikakve nuspojave osim nešto dužih mengi kada ne pijem pilule. Sve u svemu meni su super.
-
Jedina nuspojava cilesta kod mene - broj veci grudnjak! :D
-
E cure zakon ste. Ma evo ja danas krećem sa prvom kutijom, pa ćemo vidjeti.