izdajanje i manjak mlijeka
zhabica je već čula priču :)
prijateljica mi je rodila, uvučene bradavice, mlijeko ide slabo, mali odbija sisu (ona izvuće prvo izdajalicom dok krene mlijeko pa mu da sisu),
mislim da beba osjeti njen strah i stres, čim ga ja primim beba se umiri,
jer sam ja jako mirna u sebi i puna vjere u njih,
ali znam kad sam ja imala probleme s dojenjem, da mi je bilo teško nosit se s boli i depresijom, tako je i njoj... :(
na obe sise izdoji 30 ml, jučer poslijepodne prvi put 40, a onda se vratilo na 30...
da mu to na čašicu plus adaptirano.
beba kaki i po 6 puta dnevno, to je sve ok
izdaja se otprilike svaka 2 h
ali mlijeka i dalje malo
puno pije naljevamo je vodom, tjeramo da odmara, nabavili električnu izdajalicu jer ručna je koma, ova puuuno bolje vuče i lakše je.
ona je u depresiji često i pod stresom,
bile bi sretne kad bi ona izdojila cijeli obrok, kad bi imala mlijeka,
ovako se ona boji da neće uspjeti kad vidi samo tih 30ml
molim iskustva i podršku,
ona silno želi dojiti, bradavice niti nisu problem i ja sam imala uvučene,
nego nema dosta mlijeka, beba ima 6 dana...
puno sam čitala da su se mame samo izdajale i nakon 3 tjedna ili par mj beba bi prihvatila sisu, ali one su imale mlijeka dovoljno...
ciu :cry:
Re: izdajanje i manjak mlijeka
Citiraj:
erik prvotno napisa
nego nema dosta mlijeka, beba ima 6 dana...
stos je ja mislim u ovome.
ako beba ne sise vec se ona od pocetka izdaja trebat ce joj neko vrijeme duze da dodje mlijeko. moj zhabac je sisao puno i skoro svo vrijeme kad su mi ga dali (nakon 23h od poroda) i mlijeko mi je doslo tek 4/5 dan! a svo moguce vrijeme koje smo imali je sisao i stvarao podrazaj.
i 30 - 40 ml je puno u takvom pocetku! ja bi rekla da je to jos uvijek kolostrum i da bebi ni ne treba vise od toga, samo da se tvoja prijetljica puno boji. bebin zelucic je jako mali po porodu i dovoljno mu je i par kapi da se nasiti, procitaj ovo: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1478
ovdje je o proizvodnji mlijeka:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1474
ja bi joj preporucila da se izdaja cesce i obavezno po noci jer time povecava produkciju mlijeka.
i buduci da su tek poceli sa dojenjem ima dovoljno vremena da se usklade i ona i beba.
dojenje je tehnika koja se uci.
reci joj da bude blaga prema sebi i da ne ocekuje da sve zna niti da sve mora znat.
neka nazove SOS tamo ce je savjetnice najbolje savjetovat sta da napravi.
jako je lijepo od tebe sto se brines za nju i sto si joj podrska! :heart:
najcesce je samo to vazno i dovoljno, da nas netko razumi i podrzava. :love: