Jedna zgoda zvana Nezgoda
Idemo mi jučer iz vrtića i ljuljamo se u parku. neka su se djeca penjala po drveću. Dvije djevojčice se hvale jedna drugoj nakon što je treća vrijeđala jednog debeljuškastog dječaka:
- Meni mama kaže đubretarka!
A druga kaže:
- A meni mama kaže glupa kozo ili derište!
A ja sam pomalo zatečena. Razumijem da se roditelji ljute i da im svašta izleti, no koliko to učestalo mora biti kad to djeca tako pohvalno kažu.
I jutros Mia, MM i ja ispred lifta i dolazi susjeda sa svojim klincima. Mia ima dudu a susjeda njoj:
- Kako si ružna! Ne vidim kako pričaš!
I tako padnu par komentara o dudi.
Mi šutimo. Mia je gleda. Kasnije joj je tata objasnio da je ona lijepa i sa dudom i bez i da nije važno što je teta rekla jer izgleda da se njoj dude ne sviđaju.
Vjerujem da se Mia nije uvrijedila jer inače reagira na komentare, no jadna djeca čija majka tako lijepo časti drugu.
Za dobro jutro!
:(
Re: Jedna zgoda zvana Nezgoda
Citiraj:
LeaB prvotno napisa
Idemo mi jučer iz vrtića i ljuljamo se u parku. neka su se djeca penjala po drveću. Dvije djevojčice se hvale jedna drugoj nakon što je treća vrijeđala jednog debeljuškastog dječaka:
- Meni mama kaže đubretarka!
A druga kaže:
- A meni mama kaže glupa kozo ili derište!
A ja sam pomalo zatečena. Razumijem da se roditelji ljute i da im svašta izleti, no koliko to učestalo mora biti kad to djeca tako pohvalno kažu.
I jutros Mia, MM i ja ispred lifta i dolazi susjeda sa svojim klincima. Mia ima dudu a susjeda njoj:
Mi šutimo. Mia je gleda. Kasnije joj je tata objasnio da je ona lijepa i sa dudom i bez i da nije važno što je teta rekla jer izgleda da se njoj dude ne sviđaju.
Vjerujem da se Mia nije uvrijedila jer inače reagira na komentare, no jadna djeca čija majka tako lijepo časti drugu.
Za dobro jutro!
:(
Evo recimo mojih 24 sata.....
Jucer navecer oko 20 sati nosim smece i zateknem tipa u kosulji i kravati kako pisa u nasem haustoru.
Jutros idem na posao i prelazim Bauerovu. Gledam tipa kako prolazi kroz crveno i, makar vidi da ne moze proci kroz raskrsce, svejedno ulazi u njega i zastopa cijeli promet, ukljucivsi i nas pjesake. Kako mu je bio otvoren prozor kazem mu da mu to bas nije u redu jer znam koliko je nama komplicirano proci izmedju naguranih auta kada imamo Niku u kolicima. Odgovor je :"koj ku..c hoces ped....cino jedna..."
Dodjem na posao i pred zgradom tip u crnom Audiju stoji preko dva nasa rezervirana parkinga (postoji znak, oznaceno je zutim i postoje zapreke koje je morao pomaknuti). Na zamolbu da se makne dobijem odgovor "ko te hebe, zovi pauka..."...
Tako da me uopce ne cudi ovo sto si napisala....svi ti ljudi (a mora da ih negdje kloniraju koliko ih ima, barem po Zagrebu...) vjerojatno imaju ili ce imati djecu...
Jedino sto mi mozemo je pomoci toj djeci da percipiraju sto je pravo a sto krivo, u onim malobrojnim trenucima kada ih sretnemo kako se igraju sa nasim klincima ili roditeljima, npr. kroz portal kao sto je ovaj.
:)
Re: Jedna zgoda zvana Nezgoda
Citiraj:
LeaB prvotno napisa
Mi šutimo. Mia je gleda. Kasnije joj je tata objasnio da je ona lijepa i sa dudom i bez i da nije važno što je teta rekla jer izgleda da se njoj dude ne sviđaju. :(
iskreno receno lea svaka vama cast na smirenosti i hladnokrvnosti.
ne mogu ni zamisliti da netko rece mom ditetu da je ruzan... pa ja bi dobila slom zivaca i eksplodirala. pa nisam ja rodila dite da bi svak mogao reci gluposti i ruzne rici tom andelcicu ciste duse . ma briga me za njene odgojne mjere prema svojoj djeci ali ja na svoje dite NE DAM NIKOM. i te kako bi me cula ta "pametnica" i rekla bi joj da vise ne daje takve komplimente mom ditetu.
ovde nisam bas nesto cula ruzne rici upucene dici ali sam zato u dalmaciji okruzena sa tim da se ditetu rece da je glup,smotan, nesposoban i slicno na sta se uvik jezim.