Molim vas nemojte mi se smijati ali imam pitanje o običnom, najobičnijem kuhanju graha....
Kako skuhati grah a da mu kožica ne pukne?
Nije problem u tipu graha jer sam kuhala različite vrste i ovojnica mu pukne a on je još iznutra tvrd... :?
Printable View
Molim vas nemojte mi se smijati ali imam pitanje o običnom, najobičnijem kuhanju graha....
Kako skuhati grah a da mu kožica ne pukne?
Nije problem u tipu graha jer sam kuhala različite vrste i ovojnica mu pukne a on je još iznutra tvrd... :?
Ja ga namočim prije kuhanja (preko noći) i pazim da plamen nije prejak.
Ja ga namočim večer prije kuhanja u hladnoj vodi, a tu vodu bacim.
Da. Treba ga namočiti u hladnu vodu i to najbolje dan prije i kuhati ga na lagano.
Trebaš i recept? :mrgreen:
kahna Da. :oops:
ja sam kupila neki kao eko grah i kuhala ga od 12.15 do 17.25 :evil:
suhi grah namoćim dan prije,tada ga isperem ,stavim kuhati, bacim prvu vodu ,stavim drugu vodu kipuću i kuham na laganoj vatri,grah ne smije ostati bez vode ili se kuhati u jako puno vode
friški grah ,ne namakati
Nadam se da nisi mislila na salatu :)Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
Ovako; kad ga namočiš preko noći, staviš u drugu vodu, posoliš, staviš malo začina (biber, vegeta, biber u zrnu, i npr. ona mješavina začina s paprom, crvenu papriku).
Onda;povrće - luk, češnjak, rajčica, paprika, mrkva, peršun, krumpir.
I sve fino staviš na lagano kuhati.
Naravno poželjno je (ako voliš) malo bunceka ili npr. sušenih rebarca, isto kuhaš sa svime.
Kad je grah mekani uzmeš veliko cjedilo i propasiraš sve to povrće što se unutra kuhalo i graha do željene gustoće.
Dodaš i malo ajvara, paradajz sosa ili kečapa (ovisi što imaš, a može i oboje).
Zatim ako voliš prepržiš malo slanine na ulju (masti) i napraviš zapršku.
I to je to.
Tako ti moja majka radi i svi ližu prste.
P.S. ako ne volite zapršku - staviš više graha i više ga propasiraš da ti je gusto.
:* i dobar tek