-
Zacepljen suzni kanalic?
Molila bih pomoc ako netko ima iskustva s time.
Moj sinko od 5 godina vec par dana muku muci sa alergijom, sumnjamo na ambroziju ali jos ne mozemo potvrditi.
Uglavnom, zadnjih par dana je na Flonidanu, 1x dnevno, 5ml.
Danas mu nisam dala da vidim kako ce reagirati, bilo je sve ok do maloprije.
Poceo je opet kihati (neplanirano je bio vani, da sam znala da ce izlaziti dala bih mu ujutro dozu sirupa).
Obicno kada krene kihanje krene i curenje nosa, ali ovaj puta umjesto da je krenulo na nos izgleda da su se suze skupile u kanalicu.
Oteklo mu je ispod desnog oka, ali prema vanjskom rubu.
Njemu ne smeta i ne boli ga nista, ali ako to ne izadje van bojim se da bi mu pocelo smetati.
Sto da napravim? Kako da mu pomognem da te suzice krenu prema nosu kako bi i trebalo biti?
Zna li tko? :/
-
Ja sam to imala sa nekih 7-8 godina. Savetovali su mi kuvano jaje, što toplije zamotati u gazu i masirati da se kanalić raširi i ev. očisti.
Kod mene to nije pomoglo pa sam išla na čišćenje i to, na žalost u totalnoj anesteziji jer sam bežala kao luda kad bi mi neko prišao oku. Malim bebama su tada radili to u lokalnoj anesteziji ali najproblematičnija su bila deca kao ja kojoj ne možeš objasniti da MORA da miruje.
~~~~~~~~~~~~~~ da rešite sa kuvanim jajetom :love:
-
Hvala na odgovoru, bacamo se na rjesavanje problema :*
-
kod nas se u narodnoj medicini svi problemi oko očiju rješavaju kamislicom...
treba tople vrećice čaja od kamilice staviti na oko u par navrata a kasnije se umiti nekoliko puta u toj vodi...možda bi pomogla i lagana kružna masaža samog kuta oka dok se ove (što toplije) vrećice drže preko oka...
-
-
Hvala sto brines :love:
Uspjeli smo ga razbiti, modificirajuci savjete, koristila sam samo jaaako toplu vodu, gazu omotanu oko mog prsta i masazom prema nosu.
Kada je krenulo poceo je smrcati i za cas je sve bilo ok.
Hvala svima :*
-
Baš mi je drago :love:
Ja imam priličnu traumu od svega toga pa ne bih volela da mali miš mora da prođe kroz to. :*