Zanima me kada se vrati menstruacija :( , ima li to ikakva utjecaja na dojenje, količinu mlijeka i sl., tj. u one dane, je l nešto drugačije ili je sve po starom?
Printable View
Zanima me kada se vrati menstruacija :( , ima li to ikakva utjecaja na dojenje, količinu mlijeka i sl., tj. u one dane, je l nešto drugačije ili je sve po starom?
evo ja brojim više od 14 mjeseci od kad sam rodila i ništa, hi,hi
svaki mjesec plati jedan clear blue
:o :o :o :oCitiraj:
lalah prvotno napisa
Zašto ja? Zašto ja?!? A tako mi je bilo lijepo!
Kad bolje promislim, ipak su ulošci jeftiniji od clear bluea :D
nije mi palo napamet to gledat sa te strane
Super mi je što me ne lupaju PMS hormoni, ja sam od toga dva dana totalno neuračunljiva
Prosjecno zene dobiju mens kada je beba 6 mjeseci (one koje doje). Ima nas tu podosta kojima je dosla jako kasno, meni sa drugom 16 mj, a znam neke koji vec nemaju nekoliko godina :P
No uglavnom za vrijeme menstruacije moguce je da osjetis manji pad proizvodnje a nekad bebe znaju biti nervozne na podoju ili cak odbijati, a nekad pak bas traziti puno vise. U svakom slucaju sve promjene su kratkotrajne i prolazne
Evo mene 12,5 mjeseci i još ništa. Uštedim, ne kupujem niti CB, a ulošci, više niti ne znam kakvi sve postoje, trebat ću se educirati.
Prvi put sam dobila nakon 6 tjedana, tako da sam sada s tri petodnevne menge u 6 mjeseci super super zadovoljna. Iako sam naravno ljubomorna na one koje nemaju vec mjesecima.
Cviiiiil. I ja bi tako.
Ja sam dobila nakon cca 45 dana (naglašavam - uz ekološko dojenje).
Najcesce se majke zale da bebe slabije doje, i da su nervozne, odbijaju dojku i sl.
Ja sam bila obrnuti slucaj, a trebalo mi je par mjeseci da skuzim. U te dane bilo je intenzivno dojenje, prakticki nista drugo nije htio, nervozan i zahtjevan za dojkom za ne vjerovat...
Uglavnom, dosta je individualno, a mozda budes medju onim sretnicama kojima dijete ne reagria na menzis.
Sretno. :)
Ja sam s oboje djece dobila nakon točno 6 tjedana,s tim da prvo dijete nisam dojila nego do tada,počeo je odbijati a sada s drugim djetetom(4 ipo mjeseca) bila je ista stvar,tj.kad sam dobila počela je odbijati i ljutiti se na dojku ali ja sam bila zločesta i nisam joj dala da odustane,tj.kad je vidila da nema druge prihvatila je ponovo dojku.
Poslije prvog poroda nakon 4 tjedana i dalje uredno na 28 dana, a dojila sam je 25 mjeseci. Nakon drugog poslije 6 tjedana isto tako dalje uredno na 28 dana - dojila 9 mjeseci (dalje nije htio)
Dobila menstruaciju 4 mjeseca nakon poroda, još dojim (18mj) i nikad nisam primijetila ništa posebno "tih dana u mjesecu".
Ja nekih 20-tak dana posle porođaja. Doc rekao sve je to u redu.
E koji sam ja baksuz :(
Mislim da je kod mene reakcija bila slabija ponuda pa sam se zabrinula. No sada je sve u redu.
Mia je 10.5 mjeseci i jos nema mensturacije. Trudna nisam, vec se malo brinem da li je sve OK. Ginicka kaze da je, ali odstranjen mi je jedan jajnik prije trudnoce, tako da mi je to malo....valjda necu direktno u klimakterij??? :lol: Ali jos uvijek puno dojim, nadam se da je to jedini razlog.
evo ja ko lalah... no, dobro, jedan dan manje :P :)
jedino sto ne kupujem clear blue... em se nadam da ce mi se zalomit, em sam nasla neki tester za 15kn, sto je opet isplativije od ulozaka :D:D:D
:wink:
Kod svakoga je individualno, to da rasčistimo na samom početku, tu nema pravila. Ja sam dobila nakon dva mjeseca (bebač je sada 3 mj), trajalo je kao i prije trudnoće, na bebaču nisam primjetila nikakve promijene.I dalje dojimo. I ja bi rađe da još nisam dobila, ali..Za sada ništa na vidiku od slijedeće menstruacije. I to je individualno, tako da se nemoraš ništa brinuti, ne zamaraj se uopće s time, kod nekih se ustabili dalje M tako da imaju "kao nekad" svaki mjesec, kod nekih je tako da dobe nema veze kad pa onda nema po nekoliko mjeseci,itd
sve je dobro, to je tvoj organizam koji ima totalno svoj ritam.
ja sam dobila 4 mjeseca nakon poroda.Domi ima 10 i pol mjeseci i jis ga dojim.
mislim da je to skroz individualno-nemoj se s tim zamarati :D
Samo da se nadovežem ( da ne bi bilo da lažem), ja dobila eto, Ena ima 12,5 mjeseci. :wink:
Mene pak zanima ovo: skoro 5 tjedana nakon poroda, i dalje krvarim (lochia). Naravno, dojim. I sad - da li se lochia moze spojiti s menstruacijom, i kako ih razlikovati?
Prvih tjedana nakon poroda lochia je bila tamnije boje, s iscjetkom, sada je rozkaste boje, gotovo bez iscjetka, ponekad mi preskoci jedan dan pa se onda vrati...
Kako da znam tocno da li sam dobila M i od kojeg dana???
Ja sam dobila 12,5 mjeseci nakon poroda. Nisam primijetila nikakve promjene u dojenju, osim što su mi bolne bradavice otprilike tjedan dana prije men.
Elly, lohije mogu ići 6 tjedana najnormalnije. To što su ti sada roskaste, znači da se privode kraju.
Ja m. isto nisam dobila evo punih 18 mjeseci. I nije da mi fali :lol:
Ja sam prvi put dobila 6 mjeseci nakon poroda (počela dohranu s nepunih 5), a drugi put nakon nekih 8-9 mjeseci. I imala sam problem kad je bio oko godinu dana, smanjivala sam izdajanje i dobila bolnu kvrgetinu koja se nije masažom dala smanjiti. A onda sam dobila, kvrga se povukla, pa mi se činilo da je to imalo neke veze s usklađivanjem ciklusa.
Mislim da se nećeš prevariti. Jer M će biti kao i prije, a lohije su ti kako kažeš ružičaste. Tako da nije samo u pitanju nijansa boje :lol: nego potpuno druga boja i naravno količina.Citiraj:
Elly prvotno napisa
A ja mislila da je već dugo što je nemam 7 mjeseci. Nije da mi fali
ispravak nevazeceg navoda ;)
dobila sam prekjucer, jako je obilna, nista ne boli ali cuuuuuuriiiii :(
nije mi uopce falila i zao mi je sto je unatoc trudu ipak dosla ;):)
no, vec cu ja nju.... :P:D:D:D:D
mene zanima može li se uopće ostati u drugom stanju ako ti se menstruacija još nije vratila, ima li plodnih dana ili ne, :oops:
kvaka je upravo u tome da se ovulacija dogadja prije menge, pa nikad ne znas kad ce ta prva ... :wink:
Karlo je 21 imao 3 mjeseca, ja sam na Božić dobila M...I po mome su razlike samo na bolje, iako mi nije baš drago što sam dobila...
Čak manje curim nego prije, znala sam imat poplave da bi 5 uložaka morala promijenit u dva sata, sad ni blizu toliko, što mi super odgovara...Prije trudnoće je znala trajat i po 8/9 dana, sad evo 5 dana i gotovo...
A dojimo kao i do sad...svaka 3/4h, po noći normalno spava, jedino je nervozan navečer ali mislim da ga desni bole jer ih samo trlja o rukav, plače, a nije gladan...Imam osjećaj da zubi idu...
Sve u svemu, ja zadovoljna :)
Dobila sam menstruaciju na Staru godinu. Šmrc! A baš sam se ponadala vidjevši da mnogima od vas ne dođe dugo, dugo. Baš mi nije ništa falila, mogla je još malo pričekati. I još je jako obilna. Dobro, sad će se valjda malo hormoni uravnotežit pa možda donese neke druge dobrobiti. Dakle, sa 7 mj. i 3 tj.
ja sam jedna od onih sretnica koja je oba puta dobila nakon 6 tjedana... :cry:
Hmmm..znaci da dok ta prva mjesecnica nakon poroda ne stigne nemos zatrudnit pa makar to bilo i 6 mjeseci i duze !?
Zasto to tak dugo treba da se dobije M opet nakon trudnoce?
draga Gita, evo ti jednog primjera tj. mene- zadnju m sam imala 21.05.2001., rodila drugo dijete, dojim ga još, trudna sam već 8 mjeseci :D
dakle, možeš ostati trudna a da ne dobiješ m, pazi se ako to ne želiš :D
trebate vidjeti face doktora kad im kažem datum zadnje m :D
a pretpostavljam da do 2005.neću ni dobiti :D
svaka čast klmama, sva sreća da si mi rekla jer sam već odlučila ne čuvati se, ma volim ja dječicu, ali ne bi volila još,maleni mi ima tek 2 mjeseca,drži mi se i još jednom svaka čast,skidam kapu :P :D
Svitu, dobila ja nakon 11 + 9 mjeseci! I NIJE ME BOLILO! Yesssss!!!!!
Matej uopće nije registrirao da se nešto događa, ako je mlijeko i promijenilo okus, mojoj bubi debeloj to ništa ne smeta! :lol: :lol:
Itekako mozes zatrudniti - bas zbog toga sto se ne moze racunati kada nastupaju plodni dani. Ja znam nekoliko obitelji koji su ostali trudni 2-3-4 mjeseca nakon sto su dobili prvo dijete, a zene nisu imale menzes.Citiraj:
Bébé prvotno napisa
Na trudnickom tecaju, u dijelu o dojenju, instruktorica nam je odmah rekla da ne mislimo da ne mozemo ostati trudni jer mozemo - razlika izmedju njenih klinaca je 11 mjeseci :D :wink:
Pročitala sam onaj tekst na portalu ekološko dojenje i nije mi baš sjeo :? tj. onaj dio da je ekološko dojenje zaštita od trudnoće.
Ja sam dobila menstruaciju negdje nakon 6 mjeseci, a ekološki sam dojila.
Tekst promovira ekološko dojenje kao zaštitu od trudnoće, a meni se čini da šalje krivu poruku. Ili sam ja to krivo shvatila ?