Je li netko vidio? Reklama sa Duškom Ćurlićem u glavnoj ulozi i dvoje djece na zadnjem sjedištu, curica u sjedalici do 18 kg, dječak u boosteru s naslonom? Ja sam se oduševila :D
Printable View
Je li netko vidio? Reklama sa Duškom Ćurlićem u glavnoj ulozi i dvoje djece na zadnjem sjedištu, curica u sjedalici do 18 kg, dječak u boosteru s naslonom? Ja sam se oduševila :D
i meni se svidjelo...što kažu tete autosjediličarke....?
Ja mislila da je Roda napravila tu reklamu :oops: , ali nije bitno...samo da ljudi konačno shvate da se ne mogu igrati životima svoje i tuđe djece.
izišao je i članak u Slobodnoj Dalmaciji
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spli...6/Default.aspx
evo i jutarnji
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2008,7,1,,125053.jl
vidila. baš mi je drago, pogotovo nakon ovakvog crnog vikenda na prometnicama :(
I baš su morali staviti sliku djeteta koje nije pravilno vezano :roll:Citiraj:
brane prvotno napisa
a čuj, slobodna dalmacija ti je jad i bijeda, vidiš da je i članak srednja žalost...
Da ne ispadne da samo zvoncamo, dobro je da se i tome piše, ali naslov u slobodnoj: kazna 500 kuna za nevezano dijete :roll:
Onda boldano kako roditelji krše ZOSPC zbog nevezanja.
Mislim, to JE istina, ali zar su u cijeloj priči 500 kuna najbitniji...
naslov prodaje novine :mrgreen:Citiraj:
Anci prvotno napisa
Ma znam, ali opet...
:aparatic:
To sam i ja pomislila.Citiraj:
Janoccka prvotno napisa
A onaj naziv bebe sjedalice :? . Kaj im to znači???? Mislim znam kaj im znači, ali kak tak nespretno pišu.
Neka naglasavaju kaznu, kod mnogih roditelja jedino to ce odzvoniti. Za ove druge ima informacija u samom tekstu koje ce im pomoci da se odluce za autosjedalicu, po mogucnosti primjerenu.
Jako, jako mi je drago da se konacno pise o autosjedalicama i bez Rode. Ovaj novi spot nije Roda radila i skacem od veselja sto nije. Konacno!
Nemojte me sada strpati u top, ali zakaj ta beba nije pravilno vezana?
(a možda mi je prerano pa još nisam progledala) :mrgreen:
Ne da mi se otvarati link ali mislim da je beba u deeebeloj jakni. Ispravno bi bilo skinuti jaknu i prebaciti je preko vezanog djeteta. :)
Nažalost, za neke još uvijek je.Citiraj:
Anci prvotno napisa
http://www.24sata.hr/news/clanak/zen...nesreci/77778/
Dječak kojeg je držala u naručju je preminuo :cry:
A već smo puno puta pisali kako nekim roditeljima informacija dolazi do mozga samo kad ih se lupi po džepu. Pa neka ih lupnu više.
- Ej, jesi čuo/la da sad trebamo vezivat djecu u AS?
- Jesam, stalno nešto izmišljaju
- Ma ozbiljno, susjedu Peru Periću su naplatili 1000kn za dvoje djece i sad jadan još mora kupiti dvije sjedalice
- Ah ta policija nema pametnijeg posla, pa vozim polako kad su djeca u autu
- Kažem ti da su počeli naplaćivati strašne kazne, čekaju blizu vrtića i škola i maltretiraju jadne roditelje. Plaćam kredit na 15000 EUR za auto i sad još moram kešat za AS! Strašno! Ova država je fuj, fuj fuj
Malo karikiram ali ste shvatile :*
Sama reklama neće pomoći, nego provođenje zakona, ali sam bila tako sretna kad sam je vidjela sinoć, nešto se ipak pokreće! :D
slušajući brojne roditelje u prebijesnim autima nažalost ne karikiraš već je ovo dijalog koji se jako puno puta čuje.Citiraj:
katajina prvotno napisa
činjenica je kako tate i mame imaju novaca za bijesno auto, ali je sjedalica trošak za koji nemaju i ne žele izdvojit novce. tužno, ali istinito.
novine mogu pisat do sudnjeg dana o važnosti sajedalice, ali dok naš narod to ne osjeti po džepu neće bit pomaka. u 98 % slučajeva samo to pomaže i može opametit nesavjesne.
da se mene pita ja bi počela drmat i policajce po džepu jer kad policija može izjavit kako u 8 miseci nije evidentirala niti jedan slučaj nepravilne vožnje dice u autu pitam se ko nam to kontrolira promet, kako i kad.
pa da vidiš kako će i policajci počet obraćat pažnju kako se dica voze.
XCitiraj:
Loryblue prvotno napisa
neki dan gledam na tv-u neizbježne simunu i antišu gotovca. voze se u nekom kabriju, on vozi, na suvozač, malena njoj u krilu?! :evil: Mislim, ne očekujem puno više od njih, ali zašto bi se to prikazivalo na tv-u? tako da svi vide kako se djeca trebaju voziti?! koliko god tužno i aspurdno zvučalo, ima ljudi kojima su oni uzori...
Ima debelu jaknu.Citiraj:
Eci prvotno napisa
puntica gotovčeve ću još preživiti jer su mom mišljenju maloumni. Moja sestrična je visokoobrazovana, svaki dan se služi internetom, vozi auto od 35000 € i AS kupljenu u Getrou za budzašto. S tim kad muž vozi da bebu uopće ne veže :evil:
Ja sam kao Rodina volonterka koja sudjeluje u programu Sigurno u AS nekoliko puta zajedno s policajcima bila u preventivnim akcijama ispred vrtića i na ulici.
Policija je zaustavljala roditelje, opomenula i rekla kolika je kazna za prekršaj, ja bih dala savjet što moraju napraviti za sigurnost djeteta u vozilu. Nisu morali platiti kaznu.
Moram li reći da mi neki roditelji predbacuju što sam dovela policiju ispred vrtića, neki više ne mogu reći ni dobar dan. Samo zato jer su upozoreni da dovode dijete u veliku opasnost, a da ne govorim da debelo krše zakon.
Jedna mama mi je rekla da ona nema vremena slušati jer joj se žuri.
Treba pitati roditelje čija su djeca poginula jer su se žurili i nisu imali minutu da zavežu svoje dijete, žuri li im se sad kad njihova djeca više nisu živa.
e ovo je naš veliki problem.Citiraj:
Matilda prvotno napisa
dokle god policija samo opominje može se sve obisit mačku o rep.
nepoznavanje zakona te ne opravdava za počinjeni prekršaj/kazneno djelo.
zakon je sasvim dugo na snazi da bi se s njegovim najvažnijim odredbama trebalo bit upoznato.
ako su vozači u roku keks usvojili da se više ne mora imat upaljeno svjetlo po danu kako im je promaklo (pogotovo roditeljima male dice) da je obaveza imat sjedalicu i dite propisno u njoj vezano. :? :evil:
ne bi ja nikoga upozoravala nego kažnjavala na licu mista, dilila kaznene bodove, a recidivistima po ovom pitanju oduzimala i auto i vozačku dozvolu na minimalno 3 miseca. auto bi mogli preuzet tek kad bi došli s AS po njega. druga je stvar što ja osobno smatram da je kazna od 500 kn mizerna i premala.
da je 2 000kn baš me zanima koliko bi dice bilo ne vezano u autu i ne smješteno u sidalicu. po meni puno, puno manje nego je sad slučaj.
Kao što Lory kaže, upravo u ovome je problem! Ja sam totalno za opaljivanje po džepu. Ako nemaju sjedalicu moraju platiti kaznu i napustiti vozilo dok se ne vrate sa AS! A što bi onda bilo *$%&/*"#$%&/ sve po spisku, mater..., država..., policija..., one Rode...Citiraj:
Matilda prvotno napisa
I pojasevi su ispod ramena (a sjedalica je postavljena u smjeru voznje, znaci, trebali bi biti u ravnini ili malo iznad).Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
pa mislim da i nije posao rode da presreće roditelje na cesti. ima se dovoljno policajaca koji to trebaju obavljati i na koje se mogu onda bacati drvlje i kamenje. na žalost, poznam previše policajaca koji ni svoju vlastitu djecu ne vežu. tako da.. :/Citiraj:
katajina prvotno napisa
rodino je da educira tko se educirati hoće. ili da u dogovoru s vlastima - šalju "prijestupnike" u rodu da "odslušaju" lekciju o AS. sve drugo bi za rodu i njene ciljeve bilo kontraproduktivno.
opaliti po dzepu je jedini način. i to masno. ili oduzimanje vozačke ako se dva puta uhvati bez sjedalice.
inače, prestala sam se obazirati na nevezanu djecu. čovjek jednostavno vremenom otupi.
Nisu plaćali kazne jer je akcija bila edukativna i preventivna. Ne samo za roditelje, već i za policajce (i oni moraju naučiti da u kontroli prepoznaju ispravno vezano dijete u AS).
U svakodnevnim kontrolama normalno da naplaćuju kazne.
I zaustavili su i svog kolegu. Odmah je rekao da je on policajac i da on sve zna, a imao je trogodišnje dijete posjednuto na booster, s tim da je booster bio učvršćen pojasom. Dobio je pismenu opomenu i savjet kako mora vezati dijete u AS.
biti će jednako produktivno ka i kazne za alkoholCitiraj:
mama courage prvotno napisa
edukacija, treba im se utuviti u glavu da vožnja bez AS = ugrožavanje života djeteta
i to sa žestokom šok-kampanjom
i da svaki put kad se desi nesreča u kojem je ozljeđeno nevezano dijete svi novinari jasno prenesu izjavu MUP-a da su roditelji bili neodgovorni i da djete ne bi toliko stradalo da su koristili AS
(osim u slučaju kad kamiončina smrksa auto, tu ti ništa ne pomaže)
kazna ne funkcioniraju niti u ovom slučaju
neodgovorni roditelji će izbjegavati kaznu, neće je platiti nego uložiti žalbu - a znamo zatrpanost sudova, voziti djete nevezano u AS, ili vezanu u nepričvršćenoj AS, ili u neadekvatnoj AS i praviti se mutavi , kao nisu znali za više modela
jumbo-plakati i medijski pritisak = osvještenje
slažem se s edukacijom, slažem se i s visokim kaznama, ali po meni, najbitnija je kontrola, odnosno provedba tog zakona. jer kazne ne djeluju na ljude iz razloga što uvijek smatraju da će kaznu izbjeći. al' kad te rebne dva puta u istom tjednu, e onda se pazi.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
da pazi se, veže se kad se ugleda čika policajca
izbjegavaju se policajske postaje (uvik kontroliraju na istim jestima) ... naš narod
evo bila reklama na Otvorenom :)
I ja sam presretna što se stvari kreću nabolje!
Bilo bi mi draže da je bez grešaka, ali glavno je ipak da poruka dopre do što više ljudi, a TV je tu svakako moćno oružje :D
reklama je super.
ne bi bilo loše napraviti još jednu s novorođenčetom u AS "jaje", često viđam baš te najmanje otraga na rukama ili u onim košarama.
:!: Možda bi trebalo napraviti suradnju s auto-školama, da se već tamo uči o autosjedalicama i da to bude gradivo za vozački ispit.
Ha! :!: :!: recimo da svi polaznici auto-škole obavezno moraju prisustvovati predavanju o pravilnoj montaži i uporabi dječjih sjedalica.
moš mislit šta bi to zanimalo polaznike auto škola. pogotovo one od 17, 18 godina. zaboli njih briga i za sjedalicu i za njeno montiranje kad su (99 % njih) svjetlosnim godinama daleko od roditeljstva.Citiraj:
Anvi prvotno napisa
da, neki dan gledam reklamu za neke zute novine, pise da je neki valjda voditelj na TV ili slicno dobio dijete, a slike su kako ga stavljaju u auto u onoj kosari za kolica, a ne u AS.Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
ista fora kao i sa dojenjem. ekipa vidi u novinama kako rade "poznati", pa tako i oni.
ili samo trtljam bez veze, nadam se.
A ja sam imala na svojim kolicima košaru koja je bila predviđena za vožnju na zadnjem sjedalu i mala ja unutra pojas za bebu i kopče koje su se izvana kačile na pojas.
Ja sam mislila da to imaju sva ova kolica 3 u 1 ali sam tek posli skužila da dosta njih tu košaru ima samo za vožnju na kolicima jer se ne mogu spojit na pojas :x
Citiraj:
Yorkica prvotno napisa
Nije bitno samo vezanje AS. Bitno je i da beba bude u smjeru obrnutom od smjera vožnje a naslon postavljen pod kutem od 45 stupnjeva.
Znači te košare nisu uopče sigurne za vožnju :?
U članku SD piše da djeca do 5 god trebaju biti u AS. Misle li da booster nije AS ili ne znaju da po novom zakonu i starija djeca trebaju u AS-il sam ja poludila čitajući ovaj članak i sve pobrkala
Ne bih rekla da nisu uopce sigurne, jer imaju atest.Citiraj:
Yorkica prvotno napisa
Ali nisu tako sigurne kao sto je sjedalica okrenuta suprotno od smjera voznje, u kojoj je dijete najoptimalnije zasticeno od svih smjerova sila koje se dogadaju kod sudara.
Zato sjedalice imaju i puno bolje ocjene kod testiranja.
Stoga je preporuka ako je dijete zdravo i nema problema sa disanjem da se od rodenja vozi u sjedalici okrenutoj suprotno od smjera voznje jer je to najsigurnije za njega.