Na temelju svega što ste dosad čule, za koje rodilište ste opredjeljeni (bar u ovom trenutku)?
Printable View
Na temelju svega što ste dosad čule, za koje rodilište ste opredjeljeni (bar u ovom trenutku)?
Kad bi imala para, u privatno za što sam glasala...
Kad bi imala para, u privatno za što sam glasala...
i dalje dajem prednost varaždinskom
zasto ga nema u anketi, pa sad vec puno zagrepčanki ide tamo :mrgreen:
Obzirom da u ponudi nema rodilišta izvan Zg, dakle Varaždina i Rijeke, biram privatno. Makar živjela na pašteti i kruhu.
privatluk
Vinogradska.
kod monike! :mrgreen:
jel se može nekako dodat varaždin i rijeku?
Ako i može, ja ne znam kako. Moderatori, uskočite slobodno.
dodala i glasala 8)
GRAZ-Monika!
I još sto puta ako treba :lol:
Ne mogu glasat jer imam 2 opcije ako budem u Zagrebu idem na Sv.Duh a ako budem u Vukovaru onda idem u Opću bolnicu u Vukovaru....
Nakon iskustva prvog poroda u inozemstvu i drugog poroda u Rijeci - glasam za privatno.
ako ću ikada imati još jedno dijete idem isključivo u privatno rodilište (ili Graz)
Privatno ponovno
Imala sam jaaaaako dug i težak porod u Vinogradskoj (svojoj "matičnoj" bolnici prema mjestu stanovanja), ali ponajviše zbog nesretnog spleta okolosti. S obzirom na uobičajenu praksu u našim velikim rodilištima, još su me neobično dugo i pustili na miru u očekivanju kvalitetnih prirodnih trudova :P
Podrška dojenju, barem tada prije pet godina, je bila vrlo klimava i da mi nije bilo Rode ne bi to uopće dobro završilo.
Zapravo, sve da je porod i bio bolji ne mogu zamisliti da i drugog bebača vidim na rate i dobijam na cicu sitog i uspavanog, e da bi osoblje zaključilo kako je lijeni sisač :roll:
Zato za drugi porod biram Varaždin s vjerom da ću naletjeti na dobru ekipu u rađaoni, a sve da mi porod i ispadne borba ako baksuzno naletim na famoznu dr D-C, ostaje mi radost rooming ina čemu se baš silno veselim :heart:
Bas me cudi da je tako visoki postotak za privatno rodiliste na ovom forumu. Zanima me kakvo ce stanje biti na vise anketiranih.
nakon iskustva kod privatnika, ja tamo definitivno više ne bih.
ako jednog dana opet budem trudna, najradije bih kod monike :)
u stvari mi je san snova roditi doma, ali sam preveliki ziheraš...
Sveti Duh
cak i da naletis na nju, moze ti se desiti kao meni da ju ne vidis osim na prijemnom ;) sretno :love:Quote:
Originally Posted by kloklo
Mene zanima zašto ste sad dodali još opcija u anketu kad je već toliko ljudi glasalo?? Anketa uopće više nije pokazatelj stvarnog stanja i trebalo bi je započeti iz početka. :/
S ovim gore se slažem (da bi trebalo ispočetka počet anketu radi mijenjanja opcija).
Ja sam se odlučila za Vinogradsku jer je to jedino rodilište u Zg koje rodilje čak masovno hvale. Za ostalo (Vž, Ri, Graz...) osobno ne mislim da ima potrebe. Velim osobno, iako razumijem da netko drugi može željet pobjeć što dalje. I mene malo hvata panika, a malo sam hrabra :mrgreen: pa sam nekak probala izvuć najpozitivnije kaj se da, a da je ''u kvartu''. Ukratko, sumiravši sve što sam drugdje čula i pročitala, moja paušalna i subjektivna ocjena ovih triju ''glavnih'' rodilišta u Zg je sljedeća:
Petrova - najveća masovka, najlošiji higijenski uvjeti, zatrpani poslom oko rizičnih trudnoća, ak si ''redovna'' trudnica, niko te ne doživljava, zbog velikog broja poroda, vrlo skloni ubrzavanju poroda i sličnim postupcima ko na traci.
Sv. Duh - najveći horor show, najmanje mum friendly, također po difoltu ubrzavaju porode (drip, rezanje i sve te divote), neljubazni i doktori i babice, mentalnim sklopom i brojčano potpuno nedorasli nit ideji nit provedbi 'rooming-ina'
Vinogradska - u usporedbi s ova 2 rodilišta najviše mum friendly, u prosjeku rodilje masovno hvale i doktore i babice, pišu da se zaista trude izvest porod da žena prođe bez epiziotomije (meni je već to :shock: :klap: :klap: ), u opisima postupaka doktora, sestara i babica čitam stvari poput ''super'', ''divna'', ''sjajan'', ''duša od sestre'' i sl. Čak i taj Ivičević koji je kao najveći bauk - žena je napisala da je na viziti hvalio babice što nju kao prvorotkinju nisu ni rezali nit je pukla (a višerotkinje se masovno javljaju s pričama da njh uopće niti ne režu). Eh da, i imaju te nove stolove :mrgreen: .
da, ali bebe nadohranjuju i donose mamama po rasporedu :/ :x
Eh, za to sam pak od par žena čula da je dovoljno naglasit pedijatricama kad dođu u obilazak da ne želiš nadohranu i da onda one to napišu na bebin karton, a da su sestrama pedijatrice ''bog i batina'' tj. da rade kak im one vele... Bumo vidli! :/
onda nam javi kad saznas vise, bas me zanima :)
varaždin
nekako mi nema smisla ići odavde negdje drugdje :)
Ja mislim da ću u Vinogradsku. Ideja rooming ina na Sv. Duhu me privlačila ali po pričama to još ne funkcionira kako bi trebalo i nije mi do trauma samo zato jer je to postalo moderno i svi govore o tome. Kad postane i izvedivo u praksi, e onda već...
Neko vrijeme mi se sviđala Rijeka i porod u kadi ali termin mi je krajem siječnja - vjerojatno bih zapela ko vlak u snijegu pa bih rađala u nekoj lokalnoj gostionici a doktor i babica bi mi bili brkata gostioničarka i vozač šlepera. Nemam namjeru izlagati ni sebe ni svoje dijete eventualnim opasnostima odlaskom bogu iza nogu..
Bok svima!
Već dva dana tražim idealnu bolnicu u Zg u kojoj roditi. Ovo mi je druga trudnoća. Sad sam u 23.tj. Prošli put sam rodila u Puli. Bez ikakvih problema. Mogu reći kako sam ušla tako i izašla iz bolnice. Sad sam tu. Termin je za Novu godinu. Ne bih eksperimentirala s putovanjima. Bitno mi je da mi je muž prisutan na porodu i da imam rooming-in.
Prošli put je stigao iz Zg u zadnji tren. Bio sa mnom zadnjih sat vremena kad mi je bilo najteže. Beba je izašla u par trudova. Bez dripa. Malo su me šivali... Moglo bi se reći prirodan porod.
Rooming-in za prvorotkinju može biti velika trauma. Pogotovo ako su sestre nezainteresirane za provođenje potpore kod dojenja. Tek sad vidim kako je bilo normalno ne imati mlijeko odmah nakon poroda i da je moja frustracija bila neopravdana. I to smo prebrodile doma, same...
Sad vidim da dolaze u obzir Sveti Duh i Merkur jer imaju rooming-in. SD je prebukiran, pa sumnjam u funkcioniranje rooming-ina ako rodilje leže po hodnicima, ostaje mi Merkur. No vidim da u ovoj anketi on stoji jako loše. Čitala sam po topicima svašta, a najviše me pogodlo ono o infekcijama koje idu od rinitisa, pa sve do sepse. Užas! Je li to bilo prije godinu i pol, pa se sad promijenilo? Ima li kakve nove informacije?
Ili ćemo svi put Varaždina?
Varazdin je zakon! :D
A sto se tice famozne doktorice, naletjela sam na nju samo na prijamu, hvala Bogu (a i ona mu moze biti zahvalna). 8)
Quote:
Originally Posted by Felix
ja sam tražila da mi moju curku donose kad plače tak da je bila kod mene po cijele dane :D osim par sati po noći...
a to se treba naglasiti pedijatrici kad dođe na vizitu, ona to napiše u karton i bebica dolazi kad je gladna tj. odnesu je na prematanje i pregled, a ostalo vrijeme je kod mamice ;)
treba doduše navesti neki razlog, moj je bio taj što je ona kod mene puno spavala kad su ju donosili a meni cice pucale od mlijeka tak da smo to promijenili :)
u Vinogradskoj sam rodila zaboravih napomenuti :oops:
drago mi je da ima pomaka na bolje :)
Super! Plus za Vinogradsku!
glasala i odlučila se za privatno (mislim da sam trudna i da trebam roditi) razlog: iz onoga kaj sam pročitala - ja određujem pravila (i potrudila bi se da ih za tu lovu fakat i odredim), nakon poroda imaš apartman i svoj mir i posjete ti mogu ostati koliko dugo žele. Uglavnom, zbog dostojanstva. :mrgreen:
da se odlučimo za drugo dijete opet bi isključivo rodila u privatnom...makar mislim da će naša priceza ipak biti jedinica ko i mama :)
Stavila si 5 rodilišta u Zagrebu.Kako mi koje veze nemamo sa Zagrebom možemo glasati? :mrgreen: Uostalom otkud ijedna majka,osim one koja ima 8 djece koje je rodila po raznoraznim rodilištima u Hrv, može znati kako je okolo?
ovo za dojenje bebe u Vinogradskoj je istina
ja 4 dana nisam dojila zbog Medazola,onda smo krenuli i donosili su je kad je bila gladna,uopće nije bilo pedijatrica je divna i sve se s njom može dogovoriti
kompletno osoblje u bolnici je ljubazno i stručno
iako je moj porod potekao tokom koji nitko nije predvidio(zbog uspješnog VBAc-a prije),dakle pukao mi je stari ožiljak od carskog,ne mogu se ni na što požaliti.poštovali su apsolutno sve moje želje...osim jedne-konstantan nadzor ctg-a je nešto na čemu oni inzistiraju-hvala Bogu da me nisu poslušali,upravo su kad se radilo o sekundama na ctg-u uočili rapidno padanje otkucaja srca bebe,izvadili je van doslovce za 4-5 minuta i proveli oživljavanje.reagirali su stručno i brzo,svaka im čast
i zato,Vinogradska :heart:
Trina, nemoj se ljutiti, ali nemoj glasovati ako nema rodilišta za koje želiš dati svoj glas ili u postu napiši gdje bi voljela roditi. Pa ne moraš se baš na svaku anketu javiti koju vidiš. Ja npr. znam jer svako malo pročitam iskustva iz nekog drugog rodilišta, pa mi se tako privatno čini najbolje. Iako, i tu neke curke pričaju da im je bilo koma. Očito nigdje nije naj, naj.
Ma ok, nije meni do glasovanja nego ne kužim po kojim kriterijima žene izabiru rodilišta?Pitanje je jednako tako moglo biti "Gdje ste rodile?" jer jedino to rodilište žena može komentirati.
ja sam to skužila kao "Gdje bi rodile" - mislim koje bi rodilište izabrala za svoje iduće dijete i tako sam glasala. I fakat ću, ako ostanem trudna, ići kod Podobnika - skupim lovu i idem. Mislim, nije meni na SD bilo loše, ali ono kaj ja hoću mogu dobiti kod Podobnika i tamo idem idući put. A Graz i ine fore u inozemstvu, ne kažem ja nikaj, ali daleko je i tko bi se pod trudovima vozio cca 5 sati (i kaj ak je gužva na granici :lol: 8) ).Quote:
Originally Posted by Trina