dakle, ne znam više kaj da radim, neće piti vodu, čaj, sok ništa...samo redoviti mliječni obroci na bočicu (3 x dnevno) i voćne kašice, dal je moguće da s tim dobija dovoljno tekućine d aviše od toga ne želi???
Printable View
dakle, ne znam više kaj da radim, neće piti vodu, čaj, sok ništa...samo redoviti mliječni obroci na bočicu (3 x dnevno) i voćne kašice, dal je moguće da s tim dobija dovoljno tekućine d aviše od toga ne želi???
Da, moguće je. I nemoj dijete siliti da pije. Nudi mu vodu, ako neće, ništa. Pogotvo mu nisu potrebni sokovi i čajevi.
Moja A. bila je na adaptiranom (još je), a do 1,5 god nije pila ništa. I onda je jednom sama tražila vode i od tad pije ko velika. Vodu, naravno.
moja v. je dojena, s dohranom smo krenuli sa 6i sitno mjeseci, znači ima dva tjedna otprilike. i tek je jučer htjela gucnuti vode. do sad bi uvukla i ispljunula. nudim joj nakon ručka, tog za sad jedinog ne-dojenog obroka. ali još se radije napije iz sise.
hvala, utješile ste me...i mi smo btw na adaptiranom pa valjda stvarno dobija kroz to puno tekućine obzirom da stvarno pojede dosta toga...tak mi je i pedica rekla ali sam se ja nekako bojala jer ipak za bubrege je važna tekućina i svi mi se :shock: kak to da on ne oije niš...no ak je to normalno ajd nek mu bude onda
Koliko je staro dijete?
Za pocetak nemoj prestati nuditi. I to vodu. Nemoj pristajati na cajeve i sokice "samo da bi popio nesto" ;)
daj mu žlicu i šalicu i da vidiš posla
stari smo 7 mjeseci, i ja znam da je voda najbolj alternativa jer ju i sama pijem u neograničenim količinama, tak da nju i najviše nudim i nudim i ne odustajem,ali neće, možda popije guc. btw, probala sam s žlicom mu davati ali ne vidim zašto bi tada uzeo jer cijeli svoj život pije bočice tak da to nije problem već jednostavno ne želi, kada je bilo jako vruće znao je popiti po 2 dcl vode ili iscijeđene lubenice no sada ništa...kaže pedica da obzirom da pojede 6 dcl minimalno mlijeka dnevno, da mu je to dosta tekućine ali ja sam ipak skeptik...
Mi se najviše vode napijemo iz pipe, ujutro dok se umivamo. Pije iz moje šake. Ko mali pesek. :mrgreen: To mu više dođe ko igra.
Super, ipak popije malo kad mu ponudis.Citiraj:
marka99 prvotno napisa
Ja ne vidim problem u ovome svemu. Dijete ocigledno nije zedno ako je prije pio vise. Ponudi, ako popije gutljaj sve 5, ako ne - popit ce ga kasnije :)Citiraj:
marka99 prvotno napisa