Jakov-ovaj put u vinogratskoj
...I tako pijem ja kavicu sa svojom kumom kad počeše nelake kontrakcije. Veli ona meni: "stara, to je to, i tak već kasniš puni tjedan."
"Ma daj", velim ja, "pa to su ti one Braxton-Hicksove, vidiš da uopće nemaju nikakvog reda". I tako pijemo nas dvije kavicu još koji sat i pol, a mene još uvijek u navratima grči. Muž isprintao s rodine stranice kako trudovi trebaju izgledati, donio penkalu, pa da ja, kao, stavim plusić kraj svake istinite tvrdnje. Vidjevši kao nema razloga da ostaje, budući da su samo 3 tvdnje ocijenjene pozitivno, kuma se zaputi kući. Ne prođe pola sata, nakon što sam se ušuškala mužu da pogledamo novo izdanje bambija, puče meni vodenjak. "Stari, je.. te, to je fakat to! što sad!? Pa ponedjeljak je navečer, ne mogu roditi u ponedjeljak!" U panici, ali ipak nonšalantno, MM otipka puničin broj i izjavi da mi stižemo ostaviti psa kod mojih, pa ćemo laganini u rodilište. Ja još u bunilu, tim više da sam baš taj dan bila na pregledu i dr. me naručio u petak s doznakom:"ma,nećete vi još." I tako, mi kod mojih, brat preuzeo psa,mi moju majku, pa ko mušketiri hrabro u vinogratsku. Uglavnom, došla u 21 sat :"Gospođo, pa vi će te brzo, to je već 7 cm!"..i tako i bi. Pjevušila sam s mužem u rađaoni kroz trudove, dok su se u čekaonici okupili reprezentativni članovi moje obitelji moleći krunicu, rodila u 00:38 prekrasnu bebu uz muževe poklike:"uspjela si, uspjela. vuuuhuuu!!" I tako..a prva nam beba, a tako je dobar da stignem ovoliku gomilu teksta napisati dok on spava. Cure, bilo je to fenomenalno putovanje na doček novog života!
pusa od mame i bebe Jakova.