U naslovu sve piše. Ide li utrogestan na recept, il ga se može kupit samo ovak u ljekarni. I koliko uopće košta?
Printable View
U naslovu sve piše. Ide li utrogestan na recept, il ga se može kupit samo ovak u ljekarni. I koliko uopće košta?
Ja bi svaki put tražila od soc.gin da mi napiše Rp
....a inače košta oko 50 kn!
Ide na recept!!!
Tnx curke! Upravo sam bila kod socijalca i uzela recept! a usput i nažicala onaj mali crni za gonale - priložit ću ga za povrat poreza![/code]
Pa tako i treba Tonili...ja sam se već naoružala Klomifenom i utrićima...sve mi dao soc. ginić na recept, a za štopericu mi napisao privatni recept, pa još papir od dr R da idem u postupak i onda tražim povrat za štošericu...može li se dobiti na nju povrat, iako se plaća kad si u bespl. postupku :?
Meni je ovo sa utrićima koma. Uzimam 3x2, i tako da mi kutija bude tjrdan dana. Znači jedan dan tjedno sam išla kod ginića da mi propiše utriće. Pa ga nekada nema, nekada mi da 2 kutije. Uglavnom kad sve zbrojim više sam ih kupila nego dobila na recept. A tako nebi trebalo biti. Jedna kutija je 44 kn, pa vi sada izračinajte koliko toga treba.
Ma zato sam i išla socijalcu po recept - čemu platit kad može besplatno!!!!!
Htio mi je dat 2 kutije, a ja njemu: Al ovdje piše da mi trebaju triiiiii. Malo je negodovao jer kao mora pisat 2 recepta, al popustio je! Rebeca i ja ću tolko morat trošit do bete(a nadam se i dalje :mrgreen: ) - kak je to? Čitam da su neke curke pospane, neke gladne, nekima je mučno....
Ne znam da li smijem i je li pametno ponuditi, ali ako nekome zaista trebaju utrići imam ja nekoliko kutija.
Da ne bi bilo zabune, ne prodajem, poklanjam.
Ja mislim da ne bi smjela tražiti povrat za štopericu jer će ti hzzo to računati kao iskorišten postupak. Znam da je glupo, ali tak oni gledaju na to. Pa nema smisla da za 300kn poništiš jedan postupak.Citiraj:
zelimo_bebu prvotno napisa
Jedino što možeš je tražiti račun R1 na svoje ime i pričožiti ga na kraju godine za umanjenje osnovice kod obračuna poreza, pa ćeš dobiti povrat poreza. To ti se isplati, pogotovo kad skupiš par rč iz ljekarni i evenutalno od specijalističkih pregleda kod privatnih klinika.
Barbi, hvala ti puno na ovom infou-zlata vrijedi...prilažem poreznoj znači!
podižem da pitam jedno malo nezgodno pitanjce: Dakle, kak vi stavljate utriće u gospodičnu? U uputama piše što dublje u rodnicu i ja gurnem sa srednjim prstom, al mi se čini da to nije dovoljno duboko :/
Jer vi nečim još pogurnete? Mislim, glupo je, al čini mi se da imam prekratke prste :oops: Bilo bi super kad bi izmislili neki aplikator - ovak uvijek mislim da nije dovoljno in i da mi odmah sve curi van!
Prstom dobro opranim.... Moraš odležati nakon što ih staviš. E sada koliko dugo... to sam već zaboravila. Kada sam bila doma ležala sam 1 sat. Ja sam imala više brige kako ne ubaciti neku beštiju.
A bilo ih je posvuda... samo ODEEEEE..... Njih sam koristila za proučavanje koliko je jaka opna, što je unutra.... jel mogu iz nekog ludog položaja ubaciti u WC školjku...
Treba odležat?!!! :shock: :shock: :shock:
A ja hajbam po stanu ko luđakinja!!!! O Bože, valjda nisam napravila veliko sr...!!!!!!
bar 30minCitiraj:
Citiraj:
tonili prvotno napisa
Naglasak je na dobro opranim rukama ili čak možeš kupiti i tanke rukavice pa sa njima, a neke su koristile i aplikator koji se dobije uz canesten ali ja sam se osobno ogrebala pa ne bih više.
Dobro je odležati jer kad se otope dio iscuri van.
Inače mogu se i piti ali treba ih trošiti onako kako ti ginić savjetuje. I dok se piju znaju uspavljivati.