Kako se osjećate u 34.-om tjednu ili pred kraj trudnoće?
Ovu temu namjerno nisam stavila pod probleme u trudnoći, jer kažu da to nisu problemi, to je naprosto "drugo stanje" :)
No ako sam u krivu, slobodno premjestite.
Dakle, u 34.-om sam tjednu. Osjećam se kao da me je netko prebio. Sve me boli, sve, sve, sve. Grintava sam- prestrašno.
Noge su mi naotekle, poprilično. Pila sam brusnicu da tu tekućinu izmokrim. I jesam! Ali, pretjeranim mokrenjem srušila sam si i tlak. Dakle- brusnica otpada, a noge i dalje- ludilo!
E onda, bliži se porod, a ja nemam energije ni malo, jednostavno nemam. Uzela sam legofer (željezo), tj. prepisao mi ginekolog. Legofer izaziva ostipaciju, a od opstipacije dobijem hemiće.
Po noći ne spavam. Okrećem se tamo-vamo, a MM ujutro ide na posao. Jadan šuti, ali pokušavam se staviti u njegovu kožu... hm....
Vrti mi se u glavi, dakle- nema spavanja na leđima, jer pritišćem nekakvu žilu, venu, nemam pojma. Legnem na bok- kad ono žgaravica za poživčanit. Pojedam par badema- e masno je, žuć me rastura....
Pojela bi si nešto slatko, no nema šanse- pa šećer mi je na granici, ajooooj.
Ne bi dalje, stvarno. Kaže mi mm da sam ko Jeremija?!??
Imam osjećaj da se vrtim u krug. Jedno liječim- drugo me pati.
Kako se vi osjećate? Imate li takvih ili nekakvih drugih problema?
Bebač, mazo, jedva te čekam... Da mi je znati kako je tek tebi. Rasteš, a malo ti je mjesta, jel da? Guram te? Oprosti mi. Znaš da te mama :heart: :heart: :heart:
Re: Kako se osjećate u 34.-om tjednu ili pred kraj trudnoće?
Citiraj:
rena7 prvotno napisa
Bebač, mazo, jedva te čekam... Da mi je znati kako je tek tebi. Rasteš, a malo ti je mjesta, jel da? Guram te? Oprosti mi. Znaš da te mama :heart: :heart: :heart:
:love: :heart:
Pod kraj je već teško živjeti sama sa sobom, znam :love:
Ja se u zadnjim tjednima prve trudnoće više nikak nisam mogla namjestit za spavanje i jednu noć sam se u očaju naslonila na štok od vrata i rekla: Ak čistokrvne kobile mogu spavat stojećki - mogu i ja :lol:
Nisam mogla hodat više od parstometara bez da stanem i odmorim se, dobila bi živčani napad otprilike jednom tjedno, obično na placu :lol:
I tako to...sve ti to ide u rok službe, drž se još malo :love:
[quote="kloklo"]
Citiraj:
rena7 prvotno napisa
Ja se u zadnjim tjednima prve trudnoće više nikak nisam mogla namjestit za spavanje i jednu noć sam se u očaju naslonila na štok od vrata i rekla: Ak čistokrvne kobile mogu spavat stojećki - mogu i ja :lol:
Nisam mogla hodat više od parstometara bez da stanem i odmorim se, dobila bi živčani napad otprilike jednom tjedno, obično na placu :lol:
I tako to...sve ti to ide u rok službe, drž se još malo :love:
moje mišljenje je da je to priroda namjerno posložila - da ti stvarno zagorča do maksimuma zadnje tjedne trudnoće. jer, obzirom na moj (hm, slobodno mogu reći VELIKI) strah od poroda, na kraju mi je toliko već bilo dosta svega, da sam jedva čekala da krene - ovako ili onako. :mrgreen: :love:
Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
moje mišljenje je da je to priroda namjerno posložila - da ti stvarno zagorča do maksimuma zadnje tjedne trudnoće. jer, obzirom na moj (hm, slobodno mogu reći VELIKI) strah od poroda, na kraju mi je toliko već bilo dosta svega, da sam jedva čekala da krene - ovako ili onako. :mrgreen: :love:
.... ajme ne spominji.... još i to??? Na to nemam vremena ni misliti, sva sreća. Ali ozbiljno, i mene je frka. No ipak, šta je tu je, odnosno tko je tu je, jedva ga čekam :heart:
I tako to...sve ti to ide u rok službe, drž se još malo :love:[/quote]
ovo je definitivno najsmješniji post koji sam pročitala! već pola sata ne mogu doći sebi od smijeha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ja sam valjda trebala biti trudna još jedno 10-12 mjeseci :) Ali sjećam se da je i meni bilo dosta svega, pogotovo onih 10 prenesenih dana... no kad bih pomislila da je krenulo, odmah bih poželjela ostati još malo trbušasta...
Citiraj:
Balarosa prvotno napisa
no kad bih pomislila da je krenulo, odmah bih poželjela ostati još malo trbušasta...
Uh kako je ovo istina. Prenijela sam 9 dana i bilo mi je grozno zadnja 4, no sve do onda kad god sam pomislila da kreće uhvatila me panika. Evo sada sam 39 tjedana i još nisam spremna. Uopće ne kužim taj moj sistem razmišljanja. A kad prenesem bit će opet frke.