Koliko (i kako) treba jesti?
Koliko bi beba stara 2 mjeseca, teška 4200 trebala jesti?
Mi zapravo nemamo pojma koliko ona zbilja pojede, pošto prvo dobije cicu a onda nadohranu, ali čini nam se da premalo jede (prema onim tablicama na kutijama (kršitelj koda)a). Jedu li vaša djeca onoliko koliko piše na kutiji? Prvi mjesec je dobila 1300 grama, a u drugom mjesecu samo 600. Trebam li brinuti?
Ja imam mlijeka, iako ne dovoljno za sve obroke. Problem je u tome što je u bolnici dobila bočicu, i od onda se s cicom više mazi nego što jede. Stavi je u usta, pa pljune, pa joj se smije, ponekad čak i "priča" s njom. Pojede uglavnom samo ono što joj samo "uleti" u usta. Ponekad se malo i potrudi, pa nešto i posiše. Uglavnom pije izdojeno. Ja gubim vrijeme na izdajanje, umjesto da ona to popije iz "original ambalaže".
Kako ju natjerati da pravilno siše? Ima li netko slično iskustvo?
Re: Koliko (i kako) treba jesti?
Citiraj:
Tar@ prvotno napisa
Koliko bi beba stara 2 mjeseca, teška 4200 trebala jesti?
Mi zapravo nemamo pojma koliko ona zbilja pojede, pošto prvo dobije cicu a onda nadohranu, ali čini nam se da premalo jede (prema onim tablicama na kutijama (kršitelj koda)a). Jedu li vaša djeca onoliko koliko piše na kutiji? Prvi mjesec je dobila 1300 grama, a u drugom mjesecu samo 600. Trebam li brinuti?
Ja imam mlijeka, iako ne dovoljno za sve obroke. Problem je u tome što je u bolnici dobila bočicu, i od onda se s cicom više mazi nego što jede. Stavi je u usta, pa pljune, pa joj se smije, ponekad čak i "priča" s njom. Pojede uglavnom samo ono što joj samo "uleti" u usta. Ponekad se malo i potrudi, pa nešto i posiše. Uglavnom pije izdojeno. Ja gubim vrijeme na izdajanje, umjesto da ona to popije iz "original ambalaže".
Kako ju natjerati da pravilno siše? Ima li netko slično iskustvo?
Moja H je od 6 tj iskljucivo na Pre(kršitelj koda)u. I uvijek je pojela manje nego sto pise na kutiji (npr. na kutiji pise 5-6 obroka od 140, a ona bi pojela 5-6 obroka po 90-120), a dobiva oko 1 kg mjesecno. Isto tako, citala sam u Bebama da dijete pojede od 125 - 150 ml po kg tezine dnevno. H je obicno pojela 100 ml po kg. No, to su isto okvirne vrijednosti, svaka beba je individualna.
I mi smo imali problema sa dojenjem, dok je bocicu prihvatila bez problema. Nazlost, ne znam kako da je natjeras da pravilno sise, meni ni jedan savjet nije pomogao. Sve je to bila cista teorija: cak ni pedijatar Stanojevic na Sv. Duhu nije uspio prisliti H da pravilno otvori usta, a trudio se dobrih pola sata. I danas ona uhvati samo vrh dudice, nikad ne stavi cijelu u usta. Ja mislim da beba odmah po rodjenju ili prihvati sisu ili ne, tesko je kasnije nesto mijenjati. Tako je barem bilo kod mene i kod jos nekih cura koje poznam. No, trudi se i dalje s dojenjem/izdajanjem dok mozes, i mislim da nemas razloga za brigu ako beba dobija na tezini. Mislim da prosjecno dijete dobiva 150 - 250 grama na tjedan. To znaci da je i 600 grama OK. Vidjeti ces na slijedecoj kontroli da li je na toj donjoj granici, pa se svjetuj sa pedijatrom.