sto napraviti kada se dijete budi u pola 3 ili pola 4 ujutro i spremno je za igranje?
ne svaku noc...svaku drugu a nekad i trecu
Printable View
sto napraviti kada se dijete budi u pola 3 ili pola 4 ujutro i spremno je za igranje?
ne svaku noc...svaku drugu a nekad i trecu
igrali se :)
zato sto nije nista drugo dolazilo u obzir, postajala bi jos nervoznija, ovako se odigrala svojih sat-dva i nastavila spavati
a znam da ema druge nego igrati se...ali kako tome stati na kraj?
Ne igrati se, nikako...
Naci neku smirujucu aktivnost, uz priguseno svjetlo, citati, tiho pricati. Nauciti djete da je noc za spavanje a dan za igru. Ako se pocnes igrati po noci, buditi ce se svaku noc i ocekivati igru.
Mi smo imali tu fazu, proslo je za neka 3 tjedna- mjesec dana. Neznam tocno. Prvo sam probala ovako kako kaze Deaedi i nije palilo, on je i dalje skakutao po krevetu i po meni i to je znalo trajati po 3 sata. Pa sam odustala od toga i prepustila se igri, sto smo se vise igrali to se prije izmorio i zaspao, tako smo skratili na sat i pol.
To ga je proslo samo do sebe.
mi smo nedavno imali neke pokušaje igre u sred noći.
kašalj bi ga razbudio i onda bi on počeo tražiti autiće, slikovnice, peseka... prvu noć sam pala na to i bio je budan 2,5 sata.
drugu noć sam mu dala vodu, mazila ga, pjevala i nakon nekog vremena je zaspao.
i bez toga mi katastrofalno spava, stvarno mi ne treba još i igra u sred noći.
I mi smo imali nekoliko takvih noći koje su dolazile svakih nekoliko dana. Prvi put nismo znali što napraviti i na kraju smo se igrali skoro 3 sata, naravno usred noći. Sljedeći put smo je stavili u krevet između nas, ona se okretala, smijala, gugutala, a mi smo se pravili da spavamo. Ja sam imala otkrivenu i ponuđenu cicu, okrenuta na bok - pa kad je skužila da joj je dosadno ipak je uzela cicu i zaspala. Sveukupno trajanje = 1 sat. Imali smo još nekoliko takvih događaja i ovaj način je uvijek bio uspješan. Trajanje je uvijek bilo oko 1 sat.
ako te tješi, to je kod nas prestalo nakon treće godine
i nije da se nismo trudilia, ali nije išlo
njoj je bilo najbolje biti budna do četiri ujutro ili ranije zaspati pa se probuditi u jedan-dva u noći i plesati do sedam
baš me zanima kakva će biti ova manja (8,5 mj) - za sada smo se igrali samo par puta :roll:
I Luka je imao fazu takvog buđenja po noći.
Šta god da sam radila bio je budan oko 2 sata i onda zaspao.
Tada je imao oko 3-4 mj. njenu bi dala neku igračku u ruke a ja bi čitala nešto. Tako smo bili u tišini i s prigušenim svjetlom dok mu se nije počelo spavati.
I sada se zna probuditi u sred noći, ali leži, gleda, vrti se, malo plazi po nama i kad skuži da nema neke akcije i da je mrak, prišteka se na siku, malo gušta i zaspi.
R je još premali da bi se želio igrati ali želi gimnasticirati i to uz moju podršku i to traje sa hranjenjem i prematanjem ( probavica obično proradi nakon toliko razgibavanja )do negdje 5-6 jutro a onda ako je sreće još odspavamo najviše sat dva u komadu. Ne znam kako to promijeniti. Ali našla sam dobar korektor za podočnjake.