Re: epiduralna na Sv.Duhu
Citiraj:
Suzie Q prvotno napisa
ovo mi je prvi post, tako da se ispricavam ako nesto nije kak treba.
No , da odmah krenem; jucer sam bila na prvom pregledu na SD (37+3), kod dr Turudic.
Spomenula sam joj da zelim epi, kad veli ona da imaju problema s time, da tu anesteziju nemaju trenutno, tj nisu ju dobili! :shock:
Dalje nisam inzistirala, no za tjedan dana idem opet pa cu malo vise o tome i opcenito o zeljama za porod, no ova me info iznenadila! Kako si bolnica moze dozvoliti da nema neku vrstu anestezije i to tako nonsarlantno kaze?! Je li koja od vas cula/dozivjela takvo sto?
Ja se sad pitam dal da uopce idem tamo? Do sada nisam imala dvojbi ali ovo mi se bas i ne svida.
..haha, već je legendarna priča kako su slali muža od jedne rodilje da ide kupiti kanilu za epiduralnu okolo po ljekarnama u pol noći jer ju oni nisu imali!!!!
baš me zanima kako rade carski (obzirom da rade spinalnu anesteziju inače) ...vjerovatno na živo!!!! :lol:
Citiraj:
Suzie Q prvotno napisa
Kako si bolnica moze dozvoliti da nema neku vrstu anestezije i to tako nonsarlantno kaze?! Je li koja od vas cula/dozivjela takvo sto?
Nekad nema novaca za naručiti, nekad se probiju limiti, a nekad dobavljač nema na lageru, a ne mogu naručiti od drugog zbog zakona o javnoj nabavi.
Uglavnom krivac je na višoj instanci :/
Citiraj:
Suzie Q prvotno napisa
ovo mi je prvi post, tako da se ispricavam ako nesto nije kak treba.
No , da odmah krenem; jucer sam bila na prvom pregledu na SD (37+3), kod dr Turudic.
Spomenula sam joj da zelim epi, kad veli ona da imaju problema s time, da tu anesteziju nemaju trenutno, tj nisu ju dobili! :shock:
Dalje nisam inzistirala, no za tjedan dana idem opet pa cu malo vise o tome i opcenito o zeljama za porod, no ova me info iznenadila! Kako si bolnica moze dozvoliti da nema neku vrstu anestezije i to tako nonsarlantno kaze?! Je li koja od vas cula/dozivjela takvo sto?
Ja se sad pitam dal da uopce idem tamo? Do sada nisam imala dvojbi ali ovo mi se bas i ne svida.
Bokic,
meni se slicno tako nesto upravo desava, naime moj termin za porod je trebao biti vec prije 5 dana.Bila sam na pregledu u Sv.Duhu najprije kod dr.Blagajica pa sam ga pitala za epiduralnu, on je misljenja da mi to netreba a da i tako nemaju dovoljno anesteologa tako da je to skoro nemoguce napraviti. :evil: Na to me je savijetovala jedna sestra da odem i napravim pretrage za epiduralnu i da cu na foru te potvrde od anesteloga sigurno dobiti epiduralnu. Sad kad imam sve te nalaze opet nemogu epiduralnu dobiti jer ju nemaju u bolnici. Pa su mi rekli da se to moze i u apoteci kupiti, no na to su mi doktori rekli da to nesmiju provesti tek tako. Tako da me u svakom slucaju vozaju kako oni hoce.
Jedan ginekolog koji radi u sv.duhu ima i svoju privatnu ordinaciju. Ako kod njega odes privatno mozes bez problema dobiti epiduralnu koju moras 500 Eura platiti, a kad odes kod njega na pregled u sv.duhu onda nema sanse da ti da epiduralnu. Mislim dali to nije zalosno????? :cry:
Citiraj:
zbunjen_a prvotno napisa
Bila sam na pregledu u Sv.Duhu najprije kod dr.Blagajica pa sam ga pitala za epiduralnu, on je misljenja da mi to netreba a da i tako nemaju dovoljno anesteologa tako da je to skoro nemoguce napraviti. :evil: :cry:
Mislim otkud on zna dal će to tebi trebati ili ne, .... :?
nekad je epiduralna i medicinski neophodna kad rodilja ima jake trudove koji ju previše iscrpljuju pa nema snage za porod. A to a oni ne mogu samo tako dati epi koju ti doneseš to je točno.
Nemaju dovoljno anesteziologa, :? , a kaj da ti treba hitni carski??!.
Živcira me to licemjerno ponašanje, ako nisu u stanju osigurati neke stvari onda nek ih ni ne obećaju. Ti kad sa strane pitaš doktore jel može epi, jel može carski ak porod ne ide...oni kažu "naravno, pa kod nas se sve može" ..i onda friška figa. :x
Citiraj:
zbunjen_a prvotno napisa
Bila sam na pregledu u Sv.Duhu najprije kod dr.Blagajica pa sam ga pitala za epiduralnu, on je misljenja da mi to netreba a da i tako nemaju dovoljno anesteologa tako da je to skoro nemoguce napraviti. :evil: :cry:
Mislim otkud on zna dal će to tebi trebati ili ne, .... :?
nekad je epiduralna i medicinski neophodna kad rodilja ima jake trudove koji ju previše iscrpljuju pa nema snage za porod. A to a oni ne mogu samo tako dati epi koju ti doneseš to je točno.
Nemaju dovoljno anesteziologa, :? , a kaj da ti treba hitni carski??!.
Živcira me to licemjerno ponašanje, ako nisu u stanju osigurati neke stvari onda nek ih ni ne obećaju. Ti kad sa strane pitaš doktore jel može epi, jel može carski ak porod ne ide...oni kažu "naravno, pa kod nas se sve može" ..i onda friška figa. :x
Citiraj:
Apathetic prvotno napisa
ja sam na pregledu prije poroda pitala 2 liječnika, ovdje često spominjana, po dobru, nisu ni meni bili loši,
za epiduralnu
rekla sam da se bojim
i ja se stvarno jako bojim boli
rekli su nema poblema
kad sam iznjela svoj strah da će biti noć, vikend, praznik, jedan ljubazniji, mi je rekao da se ne bojim, drugi, malo otrešitiji je rekao da što slušam priče okolo, da kod njih ne dobije ona koja ne pita :roll:
no ja sam potvrdila teoriju iz "Tajne" ako negativno misliš tako će se i dogoditi
rađala sam po noći, na praznik
i nisam dobila epidrualnu
i ne žalim se zato što je nisam dobila
žao mi je radi načina na koji sam odbijena
i na to mi nitko nije rekao 1 lijepu riječ, da me nije uhvatio za ruku, da mi nije rekao "možete Vi to, mi smo tu da Vam pomognemo" ...
Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Citiraj:
Apathetic prvotno napisa
ja sam na pregledu prije poroda pitala 2 liječnika, ovdje često spominjana, po dobru, nisu ni meni bili loši,
za epiduralnu
rekla sam da se bojim
i ja se stvarno jako bojim boli
rekli su nema poblema
kad sam iznjela svoj strah da će biti noć, vikend, praznik, jedan ljubazniji, mi je rekao da se ne bojim, drugi, malo otrešitiji je rekao da što slušam priče okolo, da kod njih ne dobije ona koja ne pita :roll:
no ja sam potvrdila teoriju iz "Tajne" ako negativno misliš tako će se i dogoditi
rađala sam po noći, na praznik
i nisam dobila epidrualnu
i ne žalim se zato što je nisam dobila
žao mi je radi načina na koji sam odbijena
i na to mi nitko nije rekao 1 lijepu riječ, da me nije uhvatio za ruku, da mi nije rekao "možete Vi to, mi smo tu da Vam pomognemo" ...
da mislim da je to najveci problem, neljubazni doktori i zivcane sestre.
Mislim jasno mi je da ima svakakvi zena koje pri porodu nisu bas ugodne za slusati ili su naravno od straha malo nervone. U takvom slucaju nitko te nece smiriti. Nekazem ja da su svi doktori i sestre losi ali ima ih nazalost vise takvih nego dobrih. Evo primjer, prije tjedan dana sam bila na hitnoj jer sam mislila da su trudovi, imala sam ih svaki 8 min. Dosla sam u bolnicu da bi se doktor izderao na mene da nema potrebe dolaziti ako trudovi nisu svaki 5 min. Ispricavala sam se 10 puta ali nije ga bilo briga. Jednostavno nemas bas puno osoblja u bolnici koji te mogu smiriti ili utjesiti.