Dugotrajno začepljen nosić
Patrik već više od 2 tjedna konstantno ima začepljen nosić. Prvo mu je curio prozirno, ali gusto bez drugih simptoma i bez temperature, to sam kapala fiziološkom i izvlačila pumpicom te naveče pred spavanje kapala Operila pa sam nakon 10 dana ipak otišla kod pedijatrice jer mi je to bilo već čudno. Već je tako grozno disao po noći, stalno kroz usta, a čim bi počeo u dubokom snu kroz nos toliko je hrkao da je sam sebe probudio. Dala nam je Efedrin sa Garamycinom i poslala nas na bris nosa koji je na kraju bio ok. Prepisala nam je i Rinolan sirup u slučaju da se radi o alergiji te Propolisan sirup kojeg i sada pije. Rekla je da on ima malo veće krajnike i taj treći krajnik, dakle da je to kod njega i inače malo veće pa mu to valjda sada i smeta. Kapala sam mu taj Efedrin i hrkanje se smanjilo, curenje prestalo no evo nakon 5 dana tih kapi nosić još uvijek nije potpuno prohodan pa i dalje većinom diše kroz usta, ali preko noći je ipak bolje. Kada digne glavu ispod vilice kod uha kao da mu se osjete blago oteknuće valjda onih limfnih čvorića ili što je to već no to je tako vjerovatno od početka bolesti jer nisam sve do nedavno ni pipala.
Stvarno mi je jako čudno da prehlada traje toliko dugo, a sada mi je bezveze opet ići kod doktorice s obzirom da je i taj nalaz brisa ok, nema drugih simptoma no prilično sam se već zabrinula zbog te dugotrajnosti jer ne sjećam se da sam ikada vidjela nekoga da toliko dugo šmrče. Otišla bih kod nje čisto da se smirim, a i Patrik je već lud od silnih kapanja fiziološke i sljeza u nos. Da se brinem ili sačekam još malo? Jel imao netko prehladu dužu od dva tjedna?