Registracija djece "sportaša"
Ne znam gdje ovo svrstati (a bome ni naslov mi nije neki) pa neka moderatori stave gdje misle da treba.
Zanima me jedna stvar.
Svena smo odlučili upisati na gimnastiku i danas je bio na prvom treningu. Nismo još ni članarinu platili a sa trenerom sam razgovarala samo telefonski.
MM ga je vodio na trening, pa kako to obično biva, nije se raspitao kako spada. Ustvari nije ništa ni pitao, to ostavlja meni :roll:
Uglavnom, došao je doma sa uplatnicom i zahtjevom za registraciju gimnastičara u zagrebački gimnastički savez (a traže i dvije fotke djeteta):/
Meni je to malo too much. Mislim, dijete je bilo na jednom treningu, ni samo još ne zna hoće li se uopće time baviti a oni već hop registracija.
Mislim, zar ne može trenirati bez toga?!
A sjetila sam se i da od frendice klinac koji je počeo trenirati nogomet, prije prvog treninga je već morao imati opremu (koju su btw platili 800 kn :shock: ), člansku iskaznicu i obaviti fotografiranje sa ekipom.
Zar je to tako u svim sportovima?
Jeli to neki novi zakon/odredba/štoveć da bi se dijete bavilo sportom?
Fakat ne kužim.
Trenirala sam kao klinka i gimnastiku, i plivanje i stolni tenis pa su se registrirala samo ona djeca koja su bila neko duže vrijeme u klubu i izrazila želju za natjecanjima. Registracija nije bila uvijet za bavljenje sportom već za natjecanja.
Re: Registracija djece "sportaša"
Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Ne znam gdje ovo svrstati (a bome ni naslov mi nije neki) pa neka moderatori stave gdje misle da treba.
Zanima me jedna stvar.
Svena smo odlučili upisati na gimnastiku i danas je bio na prvom treningu. Nismo još ni članarinu platili a sa trenerom sam razgovarala samo telefonski.
MM ga je vodio na trening, pa kako to obično biva, nije se raspitao kako spada. Ustvari nije ništa ni pitao, to ostavlja meni :roll:
Uglavnom, došao je doma sa uplatnicom i zahtjevom za registraciju gimnastičara u zagrebački gimnastički savez (a traže i dvije fotke djeteta):/
Meni je to malo too much. Mislim, dijete je bilo na jednom treningu, ni samo još ne zna hoće li se uopće time baviti a oni već hop registracija.
Mislim, zar ne može trenirati bez toga?!
A sjetila sam se i da od frendice klinac koji je počeo trenirati nogomet, prije prvog treninga je već morao imati opremu (koju su btw platili 800 kn :shock: ), člansku iskaznicu i obaviti fotografiranje sa ekipom.
Zar je to tako u svim sportovima?
Jeli to neki novi zakon/odredba/štoveć da bi se dijete bavilo sportom?
Fakat ne kužim.
Trenirala sam kao klinka i gimnastiku, i plivanje i stolni tenis pa su se registrirala samo ona djeca koja su bila neko duže vrijeme u klubu i izrazila želju za natjecanjima. Registracija nije bila uvijet za bavljenje sportom već za natjecanja.
I mi smo nedavno prosli slicnu proceduru s oba sina. I nismo platili clanarinu, jer oni ce doma poslati uplatnice tek nakon probnog perioda. Ja sam HTJELA platiti i clanarinu, ali je trener rekao - nee, nek oni prvo malo vide da li ce to ici i kako im se svidja...
S druge strane, ostavljaju i treneri sebi mjesta (nedajbog, ako se koje dijete ne uklopi - a takvih ima) da mogu prije uzimanja love reci roditeljima da smatraju kako taj sport i nije za njihovo dijete...
Uplatnice ce poslati doma, postom. Naknadnol
Dobro je da se djeca moraju registrirati. Zamisli da se nedajbog dogodi kakvo zlo, a to je moguce... Dovoljno je da krivo stane i ugane glezanj (a to se moze i na igralistu). Klub mora zastititi i djecu i sebe. Ako je dijete registrirano, onda je i osigurano. Ne znam iz prve ruke, jer i ja prepustam muzu da vodi decke na trening. Raspitat cemo se dodatno... Nisam pitala takve stvari jer ne ocekujem a priori da se dogodi neko zlo, vec samo dobro. :)
Dali smo za sada popunjene zahtjeve za registraciju i slike, pa cemo vidjeti. Clanarina se placa mjesec za mjesec, tj. MOZETE odustati ako bude preveliko opterecenje. Upisali smo djecu u Gimnasticko drustvo, a ne na atletiku u skoli upravo iz tog razloga - ako im bude previse, postoje mala vrata. U skoli pak obveza traje do kraja pedagoske godine i nema odustajanja. Osim toga, u skoli to ne postoji za prvasice, a mislim da njima najvise treba.
Daklem - sve najbolje o ovoj proceduri - da ja vodim klub, isto bi to trazila. To su ipak profesionalci.