http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...5/Default.aspx
jel' ovo neki vic ili bebe stvarno mogu piti magareće mlijeko?
Printable View
http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubr...5/Default.aspx
jel' ovo neki vic ili bebe stvarno mogu piti magareće mlijeko?
magarece bebe mogu
:mrgreen:
treba čovjeku javit da ne pokreće proizvodnju bez veze.
ma snaci ce se on, nek prodaje kozmetickim salonima, kupka u magarecem mlijeku, mmmmmmm
jutros, kad sam dobila link na ovaj clanak, proslijedila sam na nekoliko lijecnika koji se bave zastitom dojenja i prehranom novorodencadi i dojencadi, ako ce i ici neki njegov upit prema bolnici ili ministarstvu, mislim da ce stici i do njih
Drage mame;
Kaže larina baka o iskustvu ovako:
Kad bebe boluju od kašlja hripavca mogu piti tovareće mlijeko kao lijek ili još se može dati mlijeko od kobile, možda vam je ovo smiješno jer se i mi smijemo al stvarno je tako. Od njene sestre sin je imao takav kašalj i mlijeko od kobile ga izliječilo. To se nekad davalo, on je tad imao 4,5 mjeseci. Tako da ovaj članak nije nikakav vic. Pozdrav! :love:
moj brat je pio magarece mlijeko kad je imao hripavac i kaze mama da mu je pomoglo.
uostalom zasto ne bi mogli pit magarece kad mozemo kravlje? :?
bojite se da se ne postane tovar ako pijes magarece mliko? :mrgreen:
ma ovaj bi direkt iz magarice distribuirao u rodilišta.
ja san shvatila da bi da bolnici u ljekovite svrhe:
Zbog iznimnih ljekovitih svojstava mlijeko se koristi u terapiji plućnih bolesti, astme i suhog kašlja. No, za pokretanje isplative proizvodnje treba bi barem pedeset magarica - otkriva kunovljanski uzgajivač, koji se nada potpori od Ministarstva zdravstva, jer magareće mlijeko namjerava ponuditi bolnicama i rodilištima kao najbolji nadomjestak majčinu mlijeku.
a sad vidim da oce i u rodilista. pa ... bolje da zaradi nas covik na magarecem nego h*** na kravljem, kupujmo hrvatsko :mrgreen:
salim se.
magarece umisto majcinog? mislim da o tome niti ne treba raspravljat :nope:
ali magarece u ljekovite svrhe, zasto ne?
:lol: :lol: :lol:Quote:
Originally Posted by ivarica
Ja sam čula tek od 8 mjeseca djetetove starosti,i isključivo zbog zdravlja,naročitu djeca koja su rođena kao nedonoščat.Litra košta 400 kn.
kod svakog velikog kašlja davalo se magareće mlijeko i djeci i odraslima... mnoge male bebe su spašene tim mlijekom za vrijeme 2sv. rata...
što se tiče distribucije u rodilišta :/ neka dobro promisle...
kad smo bili na farm magaraca u zadru, dosla je jedna mama sa djetetom od kojih 4-5g i kupovala je magarece mlijeko.
rekla je da je "sredila" astmu s njme. da je okusom cak dosta i slicno mm.
nisam probala :)
Pa hripavac se zato i zove u narodu magareci kasalj.
Mislim da je to ipak prilično promašeno. Rodilišta bi trebala imati banke mlijeka, a ne magarice.
Uzgred, Kleopatrina kupka koju nude u nekim welnessima se radi od nevelike količine mlijeka u prahu, dakle kravljeg.
stvarno je smiješno, ali kaže mi susjeda da je njenom malom samo to pomoglo... mislim da je imao isto problema s disanjem..
uglavnom mislim da je pola litre ili litra oko 400 kn..
zar se ona nije kupala u magarecem?Quote:
Originally Posted by Davor
a morala je kad tad jos nisu izmislili ovo u prahu
pa kažu da je magareće mlijeko od svih životinjskih po sastavu najsličnije ljudskom. Jednom prije par godina bio je jedan članak, a mislim da se o tome pisalo i na ovom forumu... kako se za litru magarećeg plaća 400 kn po litri, ko suvo blago, a još veće blago se baca i podcjenjuje (majčino mlijeko)
hm... guglajući za tekstovima o magarećem mlijeku, naišla sam na jedan članak gdje opisuju kako se magarica koti:
Da mi je to vidjeti!!Quote:
Okot magarice je veličanstven prizor. Ženka koja se koti stoji, a ostali je magarci okruže i netremice gledaju. Kad mladunče izlazi, svi kao u horu njaču i glasno se vesele dolasku mladog magareta na svijet
koji ometan porod :mrgreen:
a jos i magarci, daklem muski rod sa obilatom kolicinom adrenalina. :mrgreen:Quote:
Originally Posted by ivarica
i ja sam bila impresionirana onomad:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...900&highlight=
Sad tek vidim ovaj topic.
Ja sam rodila u rodilistu koje bebama u slucaju potrebe ne daje nikakvo adaptirano,vec mlijeko kobile :)
Kako meni 3 dana mlijeko nije doslo,a malena je bila prava gladusica :saint: dobila je to mlijeko.
Ne znam zašto bi novorođenče pilo magareće mlijeko, i ne petljam se u ovo, no moram podijeliti neko svoje saznanje od nekog "milog" mi susjeda.
Naime, ima sinka pola godine mlađeg od mojeg i tog malca, od njegovih cca 6 mjeseci (ako ne i prije, a možda i nešto kasnije, ne znam) povremeno nalijeva sa ovim mlijekom. :/
Prema nekim kazivanjima, govori ovaj lik, ovo mlijeko je navodno jako ok za imunitet i njegovom djetetu samo 1 dcl (slovima: jedan decilitar) ovog mlijeka "digne" iz bilo kakve bolesti (čak i odčepi nos, ali ne kapanjem, već ispijanjem). :/
Također, 1 l ovog mlijeka navodno košta 800 kuna (slovima: osamsto kuna).
Eh sad, ne petljam se u istinitost ijedne riječi u ovom mojem postu. Tako mi je on rekao.
No iskreno, sumnjam u sve ovo i razmišljam ovako: mlijeko u dojkama jedne majke stvoreno je baš po mjeri za njeno dijete. I košta......0 kuna. ;)
Ja sam citala za mlijeko kobile (pretpostavljam da za magrece vrijedi slicno)- Jako je dobro za podizanje imuniteta,a posebno za lijecenje astme i neurodermitisa.
Cijenu je doduse malo pretjerao ;) Nije 800kn,nego oko 400 kn,mozda i manje.
Nina, u kojem to rodilištu dajuQuote:
Originally Posted by Nina
ne provociram, samo pitam
neurodermitis kažeš,a?Quote:
Originally Posted by Nina
odo se natočit magarećeg
Japanka- Rodila sam u jednom antropozofskom rodilistu u Njemackoj.
posljedice hranjenja kravljim neadaptiranim mljekom su dobivene tek kad je čitava generacija prošla kroz to, tad su saznali da se mora adaptirati i da čisto razrjeđivanje nije dovoljno sigurno (želudčano krvarenje...)
kobilje, magareće.... da li su dovoljno istraženi? nuspojave?
kozje se eto zna da ima nuspojave -a srpastu anemiju
aspirin je dobar kod glavobolje, snižavanje tempšerature .. popij ga previše i završiti ćeš na hitnoj
Niti kozje niti bilo koje drugo mlijeko nema ama baš nikakve veze sa srpastom anemijom. Radi se o nasljednom genetskom poremećaju.Quote:
Originally Posted by MGrubi
pardon
http://www.tegobe.com/casopisi/vase_...mama_kaze.html
Quote:
Kozje mlijeko - Ta vrsta mlijeka u nas postaje sve popularnija, pogotovo u
prehrani dojenčadi, dobivajući epitet zdravog mlijeka. Međutim, kozje mlijeko u
odnosu na kravlje mlijeko nema većih nutritivnih (prehrambenih) vrijednosti.
Prednost kozjeg mlijeka je veći sadržaj srednjolančanih masnih kiselina C8 i
C10, koje se bolje resorbiraju nego masne kiseline kravljeg mlijeka.
Važan nedostatak kozjeg mlijeka su niske vrijednosti folne kiseline, pa se iz
tog razloga u djece koja su isključivo hranjena kozjim mlijekom razvija
megaloblastična anemija
ako si zelila vidjeti trebala si gledati mog muza kad sam radala najmladu bebu :lol: :lol:Quote:
Originally Posted by tinkie winkie
kravlje mlijeko potiće izlučivanje sluzi dok magareče i kozje to ne rade...dakle ako je dijete na kravljem mlijeku zravije mu je ovo drugo...zato se kod kašlja preporučuje kozje npr...Quote:
Originally Posted by lasada
ali naravno babe to uzele pod lijek...
za vrijeme kašlja,bronhitisa valja KM zamijenit drugim M ...
i to je sve...
Pa nisu samo babe rekle. Pise i u wikipediji i na drugim mjestima.Quote:
Originally Posted by guest
A i nebi ga vjerojatno ni u bolnici koristili da nema istine u tome.
piše,da...
Dižem ovaj topic na zamolbu prijateljice koja nema pristup netu. Dakle, nju zanima je li netko to nabavljao i gdje i je li pomoglo za bronhitis kod djece (radi se o djetetu od 3 god).
Vidim da sam na krivom PDF-u, google mi je ovo izbacio na Roda i magareće mlijeko, mislila sam to na Zdravlje djece pitati, a tražila po googlu da ne ponavljam temu...
ima neki čovjek kod Drniša, 400 kuna je litra
šalje u bočicama po 2 dl, zamrznuto
nemam kontakt
:shock:Quote:
Originally Posted by apricot