Torticollis - molim preporuku za fizikalnu
Dobar dan!
Ima li netko iskustva s rješavanjem torticollisa? Konkrektno, imate li za preporučiti nekog dobrog fizioterapeuta u Zagrebu? (u idealnom slučaju nekog tko dolazi doma, a nije jako skup)
Mi već nekoliko mjeseci idemo u Klaićevu, ali ne mogu reći da smo zadovoljni jer nam nikad ne objasne dobro vježbe, pa ne znam kako bismo onda mogli vježbati doma samostalno.
Hvata me panika da će bebač na kraju morati ići na operaciju, iako ima blagi oblik torticollisa.
Pomagajte!
Moj mali cicoljubac isto ima Torticollis i vježbamo svaki ponedjeljak u Klaićevoj.
Moram pohvaliti tete koje ga vježbaju jer su predivne.
Mi smo to ustanovili kada je bebolino imao 17 dana.Otišli smo kod Dr. opće prakse i koja nas je uputila u Klaićevu i te smo obavili pregled kod Dr.Boića ( taj dan je radio on) na Ortopediji koji nam je postavio tu dijagnozu.
Svaki dan sam vježbala s malim po pola sta tri puta dnevno.Naravno što je veći manje da da se vježba s njime jer je najlakše kada beba spava i tada je najopuštenija.
Evo cicoljubac sada ima 3 mj.i 14 dana i kvrgica na vratu je manja, idemo na pregled 09.10.i vidjet ćemo kaj će nam Dr. reći.
Mislim da ti nije potreban privatan Fiz. jer to možeš sama kući vježbati.To su 2 vježbice koje su jednostavne.
Ja sam isto htjela da nam netko dođe doma i da vježba s nama ali mi je ženska u Klaićevoj rekla da jedino oni znaju vježebe za Tort. pošto su vezani s ortopedijom...i tako smo mi sami uspijeli se riješti toga.
Aha, znači tako...onda je ok uzeti privatno jer naravno za dijete nam ništa nije teško učiniti :) :) :) :)
I moj se isto sada već opire pogotovo kada radimo ovu drugu vježbu istezanja...doma mogu s njim napraviti samo rotaciju...
Mi smo uglavnom najviše napravili do njegovih 2,5 mj jer sada je već veći, budniji i nema šale s njim.
Želim ti sreću da nađeš dobrog.fiz. i da sredite to! :D :D :D :D :D :D :D