dugo dojenje - kad vam je bilo najteze?
pitam mame koje su dojile dijete najmanje 2 i pol, 3 godine
ja sam vec neko vrijeme uvjerena da postoji taj jedan period kad je fakat najteze i htjela bih o tome malo pisati za predavanje za RMK o dugom dojenju
pa bih htjela cuti vasa razmisljanja, tj. iskustva :)
kada je bilo najteze (osim prvih mjesec dana, to nije tema sad)
i sto je bilo najteze, vasa osobna losa iskustva
i je li to proslost ili se jos uvijek mucite
ja sam dojila davno, pa ne mogu tocno odrediti period, ali mislim da je izmedju godinu i pol i dvije bilo fakat tesko. pocela raditi, dojila jako puno po noci i kraljeznica me boooooljela... podocnjaci, po danu premorena..
uz to mi je bilo jako nelagodno negdje prije 2 godine jer sam mislila da moramo prestati. bilo mi je neugodno dojiti tako veliko dijete vani, a ona je bila premala i nismo se mogle dogovoriti da vani ne vice "cicu, cicu!!!". tad sam tek dosla u rodu i tek spoznavala da se smije dojiti i nakon 2 godine.
ali jos uvijek je bilo puno vise lijepih trenutaka, ona je jako voljela dojiti, a i ja sam zapravo uzivala (po danu da, po noci ne :mrgreen: )
onda je mislim negdje s 2 i pol godine zapravo to sve lose prestalo. kad sam se ja opustila da smijem dojiti koliko nam se hoce, i kad je ona prorijedila dojenje, bilo nam je tako lijepo da sam prestala razmisljati o kraju. dojila je do 4 i pol.
Re: dugo dojenje - kad vam je bilo najteze?
Citiraj:
renata prvotno napisa
pitam mame koje su dojile dijete najmanje 2 i pol, 3 godine
Kako se definicije dugog dojenja razlikuju... Dojila sam točno 28 mjeseci i meni je to dugo.
Najgori period mi je bio upravo taj nakon 2. rođendana, a zadnjih mjesec-dva su bili katastrofalni. Zato sam i stala. Imala sam osjećaj da ne činim dobro ni sebi ni njemu, osjećala sam da bi mu prestanak dojenja omogućio da nađe druge načine utjehe, zabave, hrane, gušta... Zbog osjećaja krivice sam se forsirala još par mjeseci dok mi MM nije skrenuo pažnju da AA više uopće ne dobiva cicu onoliko koliko on želi, uvijek sam ja ta koja prekida podoj (a podoja je bilo milijun dnevno, doslovce čim bih sjela ili ga uzela u naručje).
Prestankom dojenja smo se oboje preporodili. Jedina mana koju vidim je njegova opsjednutost cicama - jednom cicoljubac, uvijek cicoljubac.
Re: dugo dojenje - kad vam je bilo najteze?
Citiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
Jedina mana koju vidim je njegova opsjednutost cicama - jednom cicoljubac, uvijek cicoljubac.
Mommy, ja sam mislila da to nikada, nikada neće prestati! Kada je prestalo, točno ne mogu reći, ali evo, s njenih 5,2 godine mogu reći da je prestalo.
Inače, ni u jednom periodu dojenja mi nije bilo teško, niti u jednoj fazi, zaista, ali najteži dio mi je bio prekid dojenja (prestanak iniciran s moje strane).
Sjećam se toga kao jedinog i najtežeg trenutka u naših 5 godina života i 30 mjeseci dojenja.