http://i37.tinypic.com/16blifp.jpg
'ste vidjeli ovo mozda?
kontamo mm i ja vec danima.... :oops:
imamo ih i drugih doma, ali ova nam muke zadala...
enibadi? :?
Printable View
http://i37.tinypic.com/16blifp.jpg
'ste vidjeli ovo mozda?
kontamo mm i ja vec danima.... :oops:
imamo ih i drugih doma, ali ova nam muke zadala...
enibadi? :?
moj muz pravi takve mozgalice kao hobi - pa cu ga pitat za rijesenje. Mozes mi javiti email adresu, pa ti saljem pdf.
Može li kakvo pojašnjenje? Koji je zadatak s tim drvenarijama?
(PS, nisam plavuša :P !)
ima ih vise vrsta -
nekima je cilj vaditi prsten (bez rezanja spagice)
drugima je cilj raspetljati spage, razdvajati dvije kugle koje su na istoj strani, ili spojiti dvije koje su na razlicitim itd.
Ima i vise razine teskosti - neke rijesavaju djeca vrticke dobi, neke su prekomplicirane za nas velike....
uglavnom, to su igre za logicko razmisljanje...
nemojte me sad toduci za koju dob je ova mozgalica, jer ni mm ni ja nismo nista skontali... :lol:
nemamo uputstva, prospekte, nist....kaj mislite zakaj ovdje zicam savjete :mrgreen:
zoila, imas pp
Jel su došle kod nas slične mozgalice :?
jesu, ima ih u LOM-u
Može link :oops:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
lani smo ivar i ja u slovackoj kupili neke mozgalice, one lakse vrste
i sjedimo mi u vlaku, ja ih gledam, gledaju one mene, mucim se, znojim, trazim klijesta, gazim ih, otvaram prozor da ih bacim. ajme koje frustracije.
na kraju smo ih uglavnom rijesili slucajno :oops: on vise nego ja, mislim da je rezultat bio 7:1 u njegovu korist, sto sam objasnila time da moj stari mozak pun smeca i starim putovima trazi rjesenja.
kao u ovom slucaju na fotki. trazila bi pilu :evil:
a možemo i Robija probuditi :*
sto je LOM? Mi do sad nismo uspjeli naici na mozgalice po ZG-u. Najblize smo nasli u Ljubljani - i to jos od jednog gospodina koji ih je prodavao na nekom sajmu, pa smo kasnije otisli kod njega doma po jos....
pa zato ih ima sada i u nasoj kucnoj radionici
recimo, ova koju je mm napravio je totalno u duhu RODE - jer simboliziraju cice :heart:
http://public.fotki.com/zakmo/mozgalice/ii10f.html
LOM= Land of magic
Potvrđujem kvalitetu tih mozgalica od Zoilina muža! ;)Citiraj:
Zoila prvotno napisa
I mi smo se dobro zabavili (i namučili :mrgreen: ) rješavajući ih. Vedran je isto često bio spretniji od nas velikih u njihovu rješavanju!
(nama su takve stvari uvijek zgodan poklon za naše velike i male prijatelje kojima nije strano malo razdrmati svoje moždane stanice ;) )
LOM = Land of Magic
:lol: Koji opis, točno mogu zamisliti sebe u toj situaciji :lol: , napisala bih identičan post. :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:lol:Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Ni ja ne kužim ovu mozgalicu na slici. Dakle jel treba sve prevuć preko kuglice ili progurati kroz ono drugo? Ja poludim kad me tak nešto zadesi a neznam riješiti, ne spavam po noći i znam se ustat u 3,4,5 u jutro okupana znojem pa tražim rješenje.
:roll:Citiraj:
yaya prvotno napisa
pogledaj vrijeme posta
sta mislis sta radim?! :x
e ludijo zena, tebe i mene...
nista ne postizem, kako god da okrenem, provucem, protaknem, prebacim, omotam....aaaaaaaaaaaaa
pada mi na pamet...ogledavam sve detaljno, da nije netko nesto odljepio/zaljepio...posto ne znam tko je prijasnji vlasnik....i bez uputstva sam...
Ja bi probala neki dio djelomično provuć, kroz dobivene rupe izvuć ostatak i onda vratit, još malo okrenut i eto ga, za par mjeseci si uspila 8)
Obožavam mozgalice
Hmmm... mislim da imam ideju što pokloniti MM-u za rođendan :mrgreen:
(samo da još saznam gdje se mogu nabaviti... rekoste, LOM?)
joj, kad se sjetim onog planinarenja s tatekom, tanjom_b, ailish.....u Samoborskom gorju. I pauza kod planinarskog doma. Pauza je trajalaaaaaaaaaaaaaaaaaa dok je svaki rodasti imao po jednu zezalicu u ruci... :lol:Citiraj:
yaya prvotno napisa
Citiraj:
Zoila prvotno napisa
hehe :love:
a ja sam pred 3 godine kupila jednu ljudima koji ju još nisu složili :x
uzet ću je natrag za sljedeći izlet
evo jos jedne potvrdeCitiraj:
tatek prvotno napisa
dosla ta mozgalica od Zagreba do Skoplja
i pocela sam ja, pa mm, pa moj jako logican brat, pa opet mm, pa mama i na kraju ja... uspjela sam.
Mozda ovak nekaj, da ima motivaciju ;)Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
:lol: :lol: si se naspavala??Citiraj:
we&baby prvotno napisa
Ja bi kraj ovog umrla od žeđi (ili bi se bacila u potragu za ubodnom pilom)Citiraj:
MamaRibice prvotno napisa
Mozda zato nisu previse zakomplicirali, ovo spada u laku kategoriju :)
ajme sta je dobro!!Citiraj:
MamaRibice prvotno napisa
yaya, de suti...
vec kontam o onoj pilici iz spajze.... :x :roll:
Ajme, sad tek vidim ovu temu i mozgalicu iz prvog posta.
Nisam baš neka od mozgalica (plavuša jelte) i sam pogled na tu
sliku ne čini nervoznom :/
:evil: , aaaaaaa
dosao mm, uzeo to cudo u ruke, rekao "hm."
preprckao to medu prstima i rastavio sve u dijelove!!!!!!!!!!!!!!
http://i37.tinypic.com/11v38fo.jpg
priznanje na kraju :
plavusa :roll:
nist'
vi mozgajte i dalje na ovom topiku, a ja sam sad mirna i mogu ic rodit! :lol:
sad tek kuzim sta me mucilo ovih dana, pa sam presisala termin!!!(pogledaj potpis)
:tele:
we&baby sretno!
Zna li netko gdje se mogu nabaviti one "mozgalice" koje su bile na sajmu u Boćarskom na samom ulazu? Radi se o ona 4 drvena elementa pomoću kojih treba složiti zadane oblike, ako kužite na što mislim. I kako se zovu, zaboravila sam? :oops:
ima li toga negdje u bijelom svijeteu?
Hm, ako pod tim podrazumijevaš i Sloveniju, tad da. :mrgreen:Citiraj:
seni prvotno napisa
Ali za dalje - nisam čuo iako sigurno ima.
Pošalji PP Zoili, znam da je njen muž dosta surfao po webu tražeći takve spravice, on bi mogao znati ako ima negdje nešto.
seni, pretpostavljam da ti nije baš usput ali ja sam svoju nabavila u Rigi, u genijalnoj trgovini drvenim igračkama. No vjerujem da takvih ima i drugdje
Seni, u Berlinu na božićnom sajmu a ima i dućan blizu Alexanderplatza pa ako ovih dana ideš :*
Hoću reć Njemci vole sve drveno i imaju štošta u ovom điru
Jel rodila?? Drži se!!!!Citiraj:
kahna prvotno napisa