zbog ivf-a na carski - iskustva molim
Naime, danas sam bila na redovnoj kontroli (36 tj.) i doc mi veli kao da li sam znala da zbog embrio transfera smzrnutih trebam biti prije hospitalizirana i ići na carski rez :shock:
Mene ovo skroz šokiralo, jer do sada to nitko nije spominjao, a ne mogu naći ni na Rodama da je netko zato išao na carski. Mislim da su kod obje cure sa roda što su išle na carski (Puros, Stella) bio drugi razlog :?
Inače, noge mi strašno otiču i u tri tjedna od zadnje kontrole dobila sam 3 kg :shock:
Zabranio mi je sol :P
Sreća što u urinu nemam proteina, a tlak nizak (90/60) pa mi je slijedeća kontrola za dva tjedna, osim ako mi noge ne budu jače oticale nego sada :/
Inače, veli da je beba teška već 3 kg :mrgreen: a ja dobila sve skupa sa ove dodatne tri kg 12,5 kg :roll:
Budući idem kod privatnika u ST, a planiram roditi u Kninu, nastojat ću slijedeći tjedan sa MM otići ovdje i raspitati se o svojim mogućnostima.
Ja bih najviše voljela ići na vaginalni, pa makar bio i inducirani, jer mi se gledajući vijesti na TV čini preopasnim čekati recimo da prebacim preko 40 tjedana. Ipak mi znamo točno kada je bio transfer :mrgreen:
No, ne bih željela ići na carski nepotrebno. Hvata me jeza od toga. Od cijele procedure, infuzija, katetera, nemogućnosti dojenja odmah, ležanja u bolnici 7-8 dana, sporijeg oporavka. Ma svega. Zašto bih prolazila sve to ako nije opasno za bebu da se rodi normalnim putem. Plus je i okrenuta glavom dolje :D
Cure koje ste rodile nakon IVF-a i sl. molim vaša iskustva pliiiiiiiiiiiiiiiiz :*