Idete li odmah kod liječnika?
ako je slična tema bila, uputite me tamo molim :)
Jutros se Jakob probudio plačući i glasno hroptajući uz nekekav glasni promukli kašalj- meni je zvučalo kao laringitis i prepala sam se. Bilo je pola 6 i nije mi se čekalo da se otvore pedijatrijske ordinacije.
Hitna mi je preko ceste pa sam za svaki slučaj otišla da ga doktor posluša i da mi kaže je li sve ok.
Rekao je da ne čuje ništa i da je vjerojatno to još ostatak prehlade od prošlog tjedna. Ja sam onako usput komentirala da ću otići do pedijatra na što se on, imam osjećaj, uvrijedio i rekao da tako dolazi do zagušenja sustava- kad ljudi odlaze doktoru a dijete nije još razvilo jasnu kliničku sliku. Da dijete mora biti vidljivo bolesno- klonulo, otežano disati, nezainteresirano..ja kažem:u redu, ali većina ljudi ne želi toliko čekati ili to ne znaju.
On se složio, ali imam osjećaj da je svejedno mislio da nisam imala po što dolaziti.
Ja sam majka i osjetila sam da moram ići i točka. Trebala sam mu to reći, ali nisam.
Farmaceut sam po struci i neke osnovne stvari znam, ne idem za svaku temperaturu i proljev kod liječnika tako da razumijem o čemu on govori.Zapravo, gotovo nikad nisam bila kod liječnika zbog nečega za što bih procijenila da je samo viroza.Nasreću, tako je dosad i bilo.
Isto tako razumijem ljude koji nemaju čak ni osnovnih znanja o najbanalnijim bolestima da idu kod liječnika bez prave potrebe.
U pravu je bio kad je rekao da nema potrebe da sad idem kod pedijatra ako ne bude promjene u zdravstvenom stanju djeteta, ali mene je svejedno štrecnulo.
Koliko vaša djeca moraju biti bolesna da bi otišli s njima do liječnika?