pace prvotno napisa
Jesam :) Nisam ciljano prema odredjenim skupinama, nemam predrasuda tog tipa al pokusavam biti racionalna i ne sramim se reci da zelim svojem djetetu najbolje, minimum bi pri tome bio da mu pruzim sansu u skoli u razini koju ima i doma.
Nemam nista protiv Roma, Janjevaca i ne znam na koje se skupine ovdje misli. Ali ne bih htjela upisati dijete u skolu u kojoj vecinom prevladavaju djeca iz bitno drugacijeg zivotnog okruzenja koje neminovno dovodi do odskakanja mojeg djeteta. Cinjenica je da sva djeca imaju prirodnu inteligenciju i moc upijanja znanja i zasluzuju najbolje. Al je isto tako cinjenica da ako u razredu ima 70 posto djece koja su drugacijeg razvoja od mojeg, da to nije za moje dijete dobro.
Ako sam ja provela njegovih sedam godina zivota citajuci mu slikovnice, pricice, sad ga motiviram da i sam cita, jer mi je to bitno u zivotu, ne zelim da mu treci ili peti razred osnovne skole prolazi u okruzenju djece koja jos nisu savladala slova.
Isto tako, ako ga ucim vrijednosti u zivotu koje su mi bitne, ako ne stavljam akcent na materijalno, ne zelim da mi se dijete skoluje u okruzenju u kojem 70 posto smatra da je sve dostupno i moguce kupiti (samo nek tata da pare).
Karikiram, al nadam se da shvacate sta zelim reci.