Re: Drage djevojke i žene
Citiraj:
Fabiola prvotno napisa
OK, svatko ima pravo na mišljenje i stav no niste li možda pomislile kako ste se vi ponašale za vrijeme boravka u bolnici? Da možda jedno hvala znači jednako kao i jedno izvolite? Da kućni red postoji sa svrhom i razlogom? Idete roditi ili čuvati trudnoću kao bule u jagode. Kad se dogodi neka nevolja uvijek smo mi krivi. A što se tiče brijanja i klizme, malo se informirajte čemu služi. Za one kojima se ne da: pokušajte otvoriti glavu da ne obrijete kosu ili da vam stolica dođe na otvorenu ranu. Želite li zbilja da vaše dijete dođe na svijet u vašu fekaliju? Pa žene vrište: ne smeta nama što vi vičete, ali vaše dijete gubi značajnu količinu kisika zbog toga. To vam ne padne na pamet.
ZAKLJUČAK: nismo mi osoblje bajka. Ali djevojke, niste ni vi.
sa gotovo svime se slažem, (mada imama u planu roditi privatno zbog lošeg iskustva u državnoj) činjenica je da se žene ponašaju užasno i ja recimo dijelom i zbog toga idem roditi privatno jer nemam živaca riskirati s kim ću dijeliti sobu. I ja se slažem s tim da ako Vas netko maltretira da mu imate pravo vratiti, jer "kolko para tolko muzike", no ja sam BILA jedna od onih koja je bila fina i pristojna i zahvaljivala na svemu no svejedno su me sestre gazile gdje su stigle. Mi buduće rodilje samo molimo da malo obratite pažnju ako je rodilja ok, pa da joj i vratite jednakom mjerom, a ne da radi tamo neke krave koja vas maltretira kriva žena dobije po glavi :cry: . Vratite onom koji je to zaslužio
slazem se sa puno toga, da je posao tezak, da se puno radi a malo placa, da ima svakakvih zena..
ali
Citiraj:
Fabiola prvotno napisa
A što se tiče brijanja i klizme, malo se informirajte čemu služi.
pa bas zato sto smo se informirale se bunimo. jer i WHO navodi ta dva postupka kao zastarjela i potencijalno stetna (ugrozavanje rodiljine intime, u najmanju ruku) a kod nas se tog drze ko pijan plota :roll:
drugi put sam rodila bez oboje i bilo mi je puuuno bolje nego prvi put.
kad sam radala u bolnici vecina primalja mi je bila super, a one na babinjama su bile uglavnom grozne (jedna me, izmedu ostalog, stisnuvsi mi bradavicu s podsmjehom upitala "vi s OVIM mislite dojiti?") a sta bi mi trebale sutiti i trpiti jer, eto, njima je tesko. ma hajde. zato je nama lako.
Citiraj:
Fabiola prvotno napisa
OK, svatko ima pravo na mišljenje i stav no niste li možda pomislile kako ste se vi ponašale za vrijeme boravka u bolnici?
Jesam, itekako, svaki puta kada analiziram svoj drugi porod pitam se čime sam ih izazvala da me s vrata oslovljavaju sa OVA, da podižu glas na mene, da ne poštuju moju molbu (da, dobro si pročitala molbu), da vrijeđaju osobu koja je samnom... Ni ja ni ona nijednom nismo podigle glas niti ih vrijeđale.
Još nešto: zbog čega se većina tvojih kolegica ni ne predstavi, ako ih upitaš za ime nađu se stašno uvrijeđene?
Citiraj:
Idete roditi ili čuvati trudnoću kao bule u jagode.
Ovo je meni osobno uvreda, ni prvi ni drugi puta nisam išla roditi kao bula u jagode, informirala sam se o svemu i po meni u tome leži bit problema, nisam legla i dala da me porode, aktivno sam sudjelovala u svojim porodima.
Citiraj:
A što se tiče brijanja i klizme, malo se informirajte čemu služi.
Čemu? Ni jednom me nisu klistirali, brijala sam se doma (ne onako temeljito :mrgreen: kako bi me obrijali u bolnici), a tebe molim da mi napišeš čemu služe i čime si osoblje koje radi u hrvatski rodilištima daje za pravo stati iznad smjernica SZO-e?
Citiraj:
Želite li zbilja da vaše dijete dođe na svijet u vašu fekaliju?
To mi se nije desilo ni prvi ni drugi puta.
Citiraj:
Pa žene vrište: ne smeta nama što vi vičete, ali vaše dijete gubi značajnu količinu kisika zbog toga.
Molim te da mi ovo pojasniš? Ne provociram, zaista me zanima.
Citiraj:
ZAKLJUČAK: nismo mi osoblje bajka. Ali djevojke, niste ni vi.
Sa ovime se donekle mogu složiti, osobno znam par predivnih žena, primalja, nažalost ni jedna od njih nije mogla biti prisutna na mojim porodima. Primalja je prekrasno zanimanje, biti prisutan kada se rađa novi život je takva čast, ja se iskreno divim onima koje ga rade onako kako je zamišljeno.
Kada sam rađala prvi puta primalje su bile divne (Petrova 2005a, prvorotka bez epiziotomije) nažalost ne mogu reći da je to zbog njihove želje, cijelu trudnoću sam pratila kod njihovog liječnika, one su to znale i imala sam VIP tretman. Nažalost, cure u ostalim boxovima nisu...
Drugi puta sam upoznala primalje u njihovom najgorem obliku, iako sam do tada uzimala priče poroda sa zadrškom uvjerila sam se da su istinite, nevjerojatno je koliko netko tko bi ti trebao biti podrška može minirati cijelu stvar...