-
Škola u prirodi
Jel bio netko od vaše dječice?
Moj sinko uskoro treba ići na 5 dana, gore na Sljeme pa me zanima kako to funkcionira, kaj tamo rade i kak se izdrži tih pet dana bez djeteta :oops: :mrgreen: ?
Ja sam od onih mama koja još uvijek nisam spremna na odvajanje.
-
moj nije bio u školi u prirodi, ali je išao na skijanje i ljetovanje s vrtićem, tako da mogu reć ponešto o odvajanju...
Prvi put kad je išao imao je 4,5 godina i ipli su na 7 dana na begovo razdolje.Njemu je bilo genijalno, a ja sam svaki dan nakon telefonskog razgovora plakala, kao i kad je bus odlazio iz Zagreba...
Svaki idući put je bilo sve lakše, makar me i sad stegne oko srca kad se sjetim tih epizoda u životu.
MM je dosta flegma to primio, pa mi je i on malo olakšao te dane...
Na kraju mi je bilo bitno samo to da se njemu svidjelo i da je čim su se vratili pitao kad će ići opet...
Za njih je to poseban doživljaj, iskustvo u kojem guštaju.
od bivše kolegice je klinac išao prošle godine baš na sljme sa školom i sjećam se da je pričala da im je bilo super, svaki dan su imali ispunjen, animatori su smišljali tematske večeri, učitelji su svašta radili s njima, tako da im ni trena nije bilo dosadno...
Ne znam detalje, ali uglavnom, imao je mali samo pozitivne dojmove.
-
moj je išao u Orahovicu, sve je prošlo ok, a što se tiče razdvajanja meni to nije takav bed a ni njemu nije bio
-
-
Naš sin je išao na Veli Lošinj ove godine i on i mi smo bili zaista jako zadovoljni. Nije to loše; malo se djeca odvoje od nas (i mi od njih) i to je jedini način da vidimo koliko su nam djeca uistinu "samostalna". Pri tome mislim na ono: koliko smo, kao roditelji, uspjeli do sada svojoj djeci "usaditi" osjećaj odgovornosti, osjećaj za higijenu, za svoje brigu o svojim stvarima, za osjećaj o pomoći svojim prijateljima u nevolji, kada im se, npr. smoče hlače ili ručnik pa nemaju rezervnu odjeću ili obuću. Sve u svemu, nije to loše, da pače, svake godine bi se tako nešto trebalo organizirati jer nam djeca rastu i razvijaju se. A mi, ukoliko ih gledamo i pratimo svaki dan, ne možemo baš objektivno sagledati sve njihove napredne ili nazadne "korake". Znači, mi smo ZA.