-
Moj inducirani porod
Evo da ukratko napišem o mojem porodu;
Bio je to inducirani porod. Moj 3. porod.
Došla sam u bolnicu u 6:30. Stavili su me na ctg. Svukla sam se u spavačicu. Obavili su mi brijanje i klistir. Nakon toga sam se istuširala. Stavili su me u predrađaonu ponovo na ctg i dali drip. Bilo je oko 8.
Tada su se počeli motati oko predrađaonske sobe nekakva 2 učenika (na praksi su bili). Stalno su dolazili u sobu. Nakon njih vizita. Molila sam sestru da jednom od dečki zabrani pristup k meni,jer sam ga znala iz viđenja pa mi je bilo neugodno da je tamo i da to sve gleda. Hvala Bogu poslušao je i nije više dolazio. Ali ovaj drugi je zato bio od tada čitavo vrijeme samnom. Da razbijem neugodu zapričali smo se i vidla sam da je dečko skroz ok i baš je bio simpa.
Oko 8:30 mi počinju trudovi. Dolazi doktorica i buši vodenjak da ubrza stvar. Tada sam bila otvorena 3-4 prsta. Ubrzo nakon toga vode me u rađaonu,a ovaj moj praktikant za menom! Nisam ga željela istjerati,jer mi je baš pasalo što je pustio da mu gnječim ruku i prodisaval trudove s menom. Puno je lakše kad je netko uz tebe nego kad si sama kao što sam bila u prva 2 poroda. Oko 9:30 sam bila otvorena 9,5 cm. U 9:50 sam rodila Vinku od 3140g i 49 cm. Odmah su je stavili na mene i tako smo bile sat vremena. Zatim je zamataju i odnose,a ja sam nakon još jednog sata prebačena u sobu. Nisu me rezali,nisam pukla pa nisam niti šivana. Nakon poroda sam hodala normalno kao nova.
Evo to je ukratko taj moj porod. Od početka trudova do kraja poroda trebalo mi je nešto manje od 1,5h. Nije bilo teško kao s Davidom,ali niti lako kao sa Sarom. U svakom slučaju jako sam sretna što je taj dečko bio uz mene i pomagao mi. Sad vidim zašto žene vode muževe na porod. Žao mi je samo što nisam zapamtila kako se zove.
-
drago mi je zbog vas evita :)
-
super da si imala podrsku :-)
jos vise super da nemas savova :D
sretno tebi i babačici!
-
Ma fantastično :mrgreen:
Nabrzake i jednostavno
-
Drago mi je Evita da je sve prošlo dobro i brzo. Sretno :love:
-
Evita, super da je proslo tako brzo. Ja bila ubijedjena da si ti imala zakazani carski, no sada vidim da je to bio inducirani porod.
Bitno je da si se brzo oporavila i da se mozes posvetiti svojim andjelima. :)
-
Draga Evita, sada su nezaustavljivi trojac, tvoja dječica, gdje će im biti kraj?! :heart: :heart: :heart:
Drago mi je da je sve prošlo dobro, ljubi djevojčicu preprekrasnog imena!!! :*
-
Jao koja prica! Malo sam dosla,pa sam rodila i to je bilo to :mrgreen:
Jako mi je drago da je sve proslo tako brzo i nekomplicirano!
Eh da je meni tako...
Pusa tebi i bebici :*
-
drago mi je da je sve prošlo bez problema i brzo!
čestitam :love:
-
drago mi je da je sve prošlo ok.čestitke!Moj inducirani nije nimalo lako išao....
-
:love: baš mi je drago da je bilo tako brzo i bez problema.
-
Čestitam Evita na tako brzom porodu i još bržem oporavku! Puse dječici :heart:
-
momze,imala sam inducirani jer mi je doc rekla da budući da mi je 3. porod 3. godinu za redom,moguće je da mi maternica nema dovoljno snage sama pokrenuti trudove pa da ne ugrozimo bebicu najbolje početi dripom. Ja sam imala nekoliko dana za redom lažne trudove u pravilnim razmacima i to dosta jake pa sam pristala da nebi stvarno bilo to što doktorica kaže...
adio mare baš mi lijepo izgleda ovo; :heart: :heart: :heart: . Moji mišeki!
-
Tako slicno je i meni bio. iskreno,gledajuc iz svog iskustva mislih da je svima tako sa epiduralnom i induciranim porodom. Morat cu malo procitat neku negativnu pricu o tome da skužim" zasto to zapravo to ne valja. <ja sam se otvorila 4,5 prstiju (gledana sam na redovnoj kontroli) od laznih trudova vjerojatno. Poslase me u predrađaonu u kojoj sam bila vrlo kratko (samo mi daše klistir),ali nije mi trebao zapravo jel sam prije toga bila sam na wc i ispraznila se.
Nakon toga odmah rađaona i epiduralna. Rodila sam za 3,5 sati. Nije bilo epiziotomije i imala sam samo 1 vanjski šav- skroz mao sam pukla.
Ne moram ni reci da sam se smsirala s ljudima tih 3,5 sata, zezala s muzem koji je cijelo vrijeme bio tamo itd.
A bebicu mi ostavili 2 sata nakon poroda. Nakon 1 sat je našla put do cicke.
,nakon svog iskustva svima preporučam epiduralnu.
Molim osoblje foruma da malo jos pojasni zasto to nije dobro.
-