Re: neumoljiva tvroglavost
Citiraj:
anik prvotno napisa
Što radite u slučajevima kad vas tvrdoglavost dijeteta dovede do suza (kao mene jučer) - P.je takva od kako se rodila, ako je jednom za nešto rekla neću, ma nema tog načina na koji je možeš uvjeriti drugačije. Evo nekoliko primjera od jučer:
1. cijeli dan nije htjela oprati ruke - a bolje da ne govorim gdje smo sve bili i što je sve dirala ("Neću pati jukice, to boli...???!!!)
2. cijeli dan nije AMA BAŠ ništa pojela (tražila je naravno slatkiše, ali to nije dobila)
3. nije htjela sjesti u auto sjedalicu, pa nakon 20 minuta histeriziranja, natezanja, moljenja, plakanja, jako iznerviranog tate i još više iznervirane mame, kući se dovezla mami na krilu)...
ima tog još, ali ne staje u ovaj post...i što bi vi napravili? vikali - ma nema svrhe...tukli - nije opcija...objasnili - ha ha ha...ignorirali - to mi se jednostavno ne čini dobro riješenje...
sve ovo bih nekako jos i podnijela, al pod 3. nema sanse, tu ide pa makar na silu....
meni se cini da ona ispituje vas granice....tako je curka s nama radila, al kod nas su za AS i pranje ruku vrlo cvrsto postavljene (i pranje zubi) ....
Najnovije je bilo na povratku iz vrtica, kada se na ulazu skinemo i izujemo, onda idemo u kupatilo prati ruke - no fora je bila da vec na ulaznim vratima vice "Necu prati ruke!!" I sto sad?!? (napominjem dolazi iz vrtica!!!) Lijepo sam joj objasnila zasto moramo prati ruke i sve to, i ako i dalje nije htjela, onda sam ju pitala jer ona stvarno hoce da to na pravimo na silu?! Na sto odgovor uvijek bude ne, tako da na kraju uvijek operemo ruke..... ak nis drugo onda ide na silu (uz objasnjenje zasto to sada radimo i kako to moramo raditi, zato, zato i zato....)!
Citiraj:
ana0206 prvotno napisa
Lijepo sam joj objasnila zasto moramo prati ruke i sve to, i ako i dalje nije htjela, onda sam ju pitala jer ona stvarno hoce da to na pravimo na silu?! Na sto odgovor uvijek bude ne, tako da na kraju uvijek operemo ruke..... ak nis drugo onda ide na silu (uz objasnjenje zasto to sada radimo i kako to moramo raditi, zato, zato i zato....)!
uh, zastrašivanje!
ja mislim da oni dosta toga ne kuže što mi mislimo da bi trebali.
što njih briga za čiste ruke kada i prljave služe svrsi!
to je nešto što MI ŽELIMO i zato trebamo naći način da ih privolimo bez suza.
Ne znaju oni kakve sve boleštine vrebaju s neopranih ruku.
to im je apstrakcija isto kao i naša upozorenja da nešto ne diraju jer je "pec".
oni ne znaju što znači "pec", nemaju to iskustvo kao mi.
Citiraj:
anik prvotno napisa
:
1. cijeli dan nije htjela oprati ruke - a bolje da ne govorim gdje smo sve bili i što je sve dirala ("Neću pati jukice, to boli...???!!!)
2. cijeli dan nije AMA BAŠ ništa pojela (tražila je naravno slatkiše, ali to nije dobila)
3. nije htjela sjesti u auto sjedalicu, pa nakon 20 minuta histeriziranja, natezanja, moljenja, plakanja, jako iznerviranog tate i još više iznervirane mame, kući se dovezla mami na krilu)...
...
moja je tvrdoglava na mene i na MM-a
1. išli bi prati suđe ili robicu ili .. bilo šta da smoči ruke u sapunu a da nije obično pranje ... ako kaže da boli trebaš viditi ima li kakvu ranicu na ruki pa je sapun peče
2. neki jedu više, neki manje ...
3. ni pod razno, isključivo AS, popustiš jednom .. i imaš problem
ja nisam popustila, sjedili smo u autu, bez razgovora (ja sam svoje već rekla) i čekali da sjedne ... auto ne vozi dok nismo vezani
sad ona mene opominje ako zaboravim svoj pojas
Citiraj:
fegusti prvotno napisa
Citiraj:
ana0206 prvotno napisa
Lijepo sam joj objasnila zasto moramo prati ruke i sve to, i ako i dalje nije htjela, onda sam ju pitala jer ona stvarno hoce da to na pravimo na silu?! Na sto odgovor uvijek bude ne, tako da na kraju uvijek operemo ruke..... ak nis drugo onda ide na silu (uz objasnjenje zasto to sada radimo i kako to moramo raditi, zato, zato i zato....)!
uh, zastrašivanje!
ja mislim da oni dosta toga ne kuže što mi mislimo da bi trebali.
što njih briga za čiste ruke kada i prljave služe svrsi!
to je nešto što MI ŽELIMO i zato trebamo naći način da ih privolimo bez suza.
Ne znaju oni kakve sve boleštine vrebaju s neopranih ruku.
to im je apstrakcija isto kao i naša upozorenja da nešto ne diraju jer je "pec".
oni ne znaju što znači "pec", nemaju to iskustvo kao mi.
Ma nije to bas neko zastrasivanje - pa u pitanju je pranje ruku.... i nikada nema suza (uzmem ju u krilo na kadu, ispruzim ruke pod vodu i operem - ona prostestira tipa vice "necu prati ruke, necu" al ne place - pa zasto bi to je samo pranje ruku?!), nego cisti protest, nece jer joj se sada to ne da....iako sve kuzi i zna zasto. Kao sto je marinap napisala hoces, neces - moras....ima pored sebe malog bracu kojem ce u slijedecoj sekundi staviti ruke u usta, draga ti ga da ne govorim hraniti ga.... :/