-
Jednostavna kesten kocka
http://img56.imageshack.us/img56/1507/dsc4210zt4.jpg
Biskvit:
5 jaja
12 dag šećera
10 dag brašna
5 dag kakaa
1 žlica mlijeka
Krema:
70 dag kestena
1,5 žlica ruma
10 dag šećera u prahu
1 slatko vrhnje (2 dl)
Glazura:
60 g čokolade
20 g maslaca
Izmutiti žumanjke sa šećerom, dodati brašno, kakao i žlicu mlijeka i sve dobro izmiksati. Nježno kuhačom dodati snijeg od bjelanjaka.
Tijesto izlijati u niski protvan (obično dođe uz pećnicu; ako ste dobili dva - uzmite manji ;) , peći na 180oC 15-20 minuta. Pečeni biskvit ne bi trebao biti viši od 1 cm.
Za kremu istucite slatko vrhnje; miksati kesten pire sa šećerom i rumom i dodati tučeno slatko vrhnje.
Biskvit prerežite na dva jednaka dijela; na jednu polovicu rasporedite kremu i poklopite drugom polovicom.
Stavite u frižider na dva sata da se kolač stisne.
Nakon 2 sata izvadite kolač iz frižidera, rastopite čokoladu i maslac i prelijte kolač.
Dobar tek!
:mljac:
-
izgleda :mljac: moram probati
nikada ja neću smršaviti,ako ne prestanem čitati recepte
-
joj mljac...
izgleda predobro
Mia32 i kod mene je tak...
-
Treba kestene iskoristiti.
U petak sam radila kesten kocke, al sam se namučila s kesten pireom, pasiralica mi se pokvarila jedva sam ih spasirala.
-
genijalno.savršen za goste u subotu.
-
Daklem: zaželjela se obitelj ovog kolača pa sam odlučila udovoljiti im želji.
Ali - budući da kestena domaćih u škrinji više nije bilo, kupila sam LEDOV kesten pire. I, naravno, mislila da se radio SAMO o kestenima.
I tako sam umjesto kestena stavila LEDO kesten pire.
Kolač je bio - odvratan. Presladak.
Naravno, išla sam kopati po smeću i tek onda vidjela da su tek 3/4 pakiranja kesteni. Ostalo je - šećer! :shock: :zbljuv:
I tako je naša - inače fina - kesten kocka završila u smeću. :cry:
Naputak za dalje: ako uzimate LEDO kesten, UOPĆE NEMOJTE DODAVATI ŠEĆER. I smanjite količinu šlaga skoro za pola - valjda je zbog tog kesten pirea i cijeli kolač bio malo.... premekan.
Aj, tugo i nevoljo... :cry: