Na rubu živčanog sloma-teško odgojivo dijete
Nakon gujdića koji je bio i još uvijek je predobro ,prekrasno ,razumno i mirno dijete rodila se je naša mala zvijer.Tornado je ušao u naš život. :lol:
Neki dani su bolji ali kada joj dođe loš dan.... :evil:
Jučer je bio pakao.Ujutro neće obući jaknu,ni prvu ,ni drugu,na silu joj oblačim treću i ona se po hodniku toliko dere u sedam ujutro da joj jaknu skidam jer će mi probuditi sve susjede.U auto ju na silu vežem u AS i ona se dere cijelim putem do vrtića.Dodajem joj dudu a ona ju histerično baca na pod a onda cvili dudaaaaa...dudaaaaa.
Poslije vrtića se noćna mora nastavlja :evil:
ne želi obuti cipele jer su fujjjjj ( blato iz vrtićkog dvorišta).Objašnjavam da se moramo obuti ako idemo doma..Pitam eva hoćeš kući ona kaže da ,ja ajde da obujemo cipele a ona ne,ne,ne..pokazujem da i ja i braco imamo cipele a ona ne ne,fujjjj.Oblačimo ih na silu,u autu ih je naravno skinula pa ju doma nosim bosu
A onda doma počinje...penje se po komodi,ja ju skidam..pa opet ,pa opet.
Pokušavam sa odvlačenjem pažnje,ona ljutito baca slagalice koje sam joj dodala da se igramo.:x
Gasi Jakovu televiziju na kojoj on gleda crtić,pa ga za 10 min dok je on zadubljen u crtić mazne igračkom po glavi...Onda ja opet smišljam zanimaciju...ajde mami pomozi pokupiti i složiti veš ali ne ona je baš odlučila u sobi gdje ja to radim gasiti i paliti svjetlo...i tako do pola 8 kada ide na spavanje.A ja sam tih pola osam jedva dočekala.
Kako odgajati tvrdoglavo i teškoodgojivo dijete :?
šta napraviti kada im tvoje ne znači ..ja ću pobjeći od mame i baš napraviti to što mi ne da dok me ne gleda ili po skrivećki u hodniku.
Eva je u stanju derati se satima kao da ju netko kolje ako joj nešto ne dam ili joj uzmem iz ruke.
Ja stvarno pokušavam dozvoliti joj da sve proba,da bude samostalna.I probati odvuči joj pažnju od stvari koje ne smije .Ili nači neki kompromis...ne se igrati maminim mobitelom ,ajde ja tebi dam lonce i kuhače a ti meni mob ( u tom stilu)
ali gdje je granica ?
i vaša tolerancija ?
ja ponekad posustajem... a zapravo sam mama sa jako puno strpljenja
Re: Na rubu živčanog sloma-teško odgojivo dijete
htjedoh napisati da tvoja bar ide spavat u pol 8 , a kad ono u potpisu skužim da ti je mala rođena kad i moja :shock: ( mora da su sve rođ. na taj dan takve :x :lol: ).