Dali uzeti platnene pelene u rodilište?
Printable View
Dali uzeti platnene pelene u rodilište?
Moje mišljenje: ne.
Nije higijenski da ti prljave pelene stoje po vrećicama, ormarićima i sl., a sigurno je da ti ih sestre neće prihvatiti.
Ali ih mozes bebi staviti kad budete isli doma.
Ovako smo napravili mi.Citiraj:
marta prvotno napisa
Kod nas u porodilištu još koriste platnene pelene, ali mame donose jednokratne, jer je tako lakše i brže prepoviti djecu.
Ja sam zamolila da povijaju u platnene ako imaju dovoljno, rekli su da imaju i povijali u tetre.
Samo je na intenzivnoj bila u jednokratnima (3 dana).
U Zaboku previjaju klince svaka 4 sata. Ne znam kako je u drugim bolnicama, ali ako će dijete biti tako dugo u jednoj peleni, mislim da je ipak bolje da je u pampersici.
Ne razumijem zašto :?Citiraj:
Fana prvotno napisa
Što kad doma spava preko dana duže?
Ili noćna pelena.
Kaj ti premataš i po noći?
Moj je u noćnoj 10 - 12 sati.
Moj sin nikad nije spaval po četri sata tako da ne znam. :) Prematam ponekad i svakih pol sata, ako skužim da je popišan. A po noći je u jednoj peleni i po 13 sati, ali tek sad kad je veći.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Mislim da je i zbog pupka bolje da je u pampi, jer je manja šansa da će mu se namočiti i iziritirati. Ne znam kako vi, ali ja nisam mogla naći dovoljno male zaštitne koje mu ne bi greble po pupku (a dječerac nije bio mali kad se rodio - 3900 g). Mi smo počeli korisiti platnene kad je otpao pupak.
(Inače, ja koristim platnene uloške, ali sam uredno u bolnici koristila vatu i plastične. Boravak u bolnici mi je bio izvanredno stanje, kako za mene tako i za dijete).
Kod nas motaju u tetre, po difoltu.
Ne sjećam se koliko često, ali znam da najčešće hoće dijete premotati i ako mama skuži da je ukakano, pa ih zamoli.
Ako neka mama želi, može donijeti jednokratne pa joj premataju u njih, a može i sama ako hoće.
Znam da su nama na tečaju u Zd rekli, platnene ne u rodilištu a kad dodjete doma kako hoćete