Pitanje za učiteljice i profesorice. I trebam Vaš savjet.
Pišem ovu u ime svoje divne žene
koja radi u školi, i predaje njemački jezik,
ali pošto ja, NJM, provodim više vremena na netu, ona nama vremena, pišem u njeno ime i tražim savjet od vas.
Inače imamo predivnu malu Doru, 2,5 godine i još je na prsima i majčinom mlekecu!
Moja žena radi na 2 škole , na svakoj ima po pola satnice,
radi na osnovnoj školi i na jednoj srednjoj školi.
Radi već 4 godine.
Molim vas za sljedeći savjet:
moja žena je saznala da su ju zakinuli za te 4 godine za 1 sat (tjedno)prekovremenog, kojeg je imala cijelo to vrijeme a to joj nisu uopće obraćunavali niti plaćali.
Kome se ona može žaliti i kako može dobiti isplaćeno?
u tajništvu i računovodstvu škole su prema njoj drski i bezobrazni, imala je i drugih neugodnosti, i ne rade svoj posao kako spada i nije ih uopće briga za taj njezin problemčić.
Molim vas za savjet.
Kome se ona može žaliti i kako može dobiti to isplaćeno?
Hvala
Re: Pitanje za učiteljice i profesorice. I trebam Vaš savjet
Citiraj:
antik prvotno napisa
moja žena je saznala da su ju zakinuli za te 4 godine za 1 sat (tjedno)prekovremenog, kojeg je imala cijelo to vrijeme a to joj nisu uopće obraćunavali niti plaćali.
Kome se ona može žaliti i kako može dobiti isplaćeno?
Meni je nevjerojatno kako se zaposlenici u nekim školama ponašaju kao da je škola njihovo privatno poduzeće, a novac kojim barataju njihov profit o kojem im ovisi život.
Ako je njoj taj sat bio naveden u ugovoru (ili popisu zaduženja koji se dobije na početku godine), onda joj je morao biti i isplaćivan, tj. obračunavan. Kod nas mi sami moramo prijavljivati te honorarne sate i na kraju mjeseca predati obrzac s upisanim satima u tajništvo. Kad sam tek počela raditi, nitko mi za to nije rekao, tako da sam ja tek dogodine slučajno skužila o čemu se radi, no moj je ravnatelj bio maksimalno fer i platili su mi zaostatke za cijelu tu godinu.
E, sad, ne znam kako ide procedura i ide li na to zastara.
Najbolje bi bilo da se obrati svom sindikalnom povjereniku, mi takve stvari rješavamo preko našeg koji se maksimalno bori za naša prava. I nek provjeri je li joj taj sat naveden u popisu zaduženja.... Npr. ja sam zadužena za školske novine koje sam radila besplatno, tj. ti sati mi nisu bili u satnici, pa mi nisu ni plaćeni jer nisu na papiru imali na osnovu čega,no kad se vratim s porodiljnog, to više neće biti tako...