Karakter trogodišnjaka - trajan
Zuuuh
nekak mi ove dobne skupine nisu baš jasne... kak od 0-3 i onda od 3-6?? Ne kuzim!!!
Kam da ja sad stavim ovo???
Jel neko kuzi kaj mene muči u ovoj podjeli???
No dobro, zasto sam ja uopce ovdje?
Znate da ja ne vjerujem u nikakva statistička istraživanja i da je to sve za mene sarma, al evo... ipak kopiram tj. prepisujem iz REVIJE novogodišnjeg broja Jutranjeg lista, jer mi se čini zanimljivo podjelit s vama:
Želite li znati u kakvu će osobu izrasti vaš mališan, trebate ga dobro pogledati u dobi od tri godine. Dotad se, naime, kaže posljednje istraživanje Instituta za psihijatriju u Londonu, očituje većina karakternih osobina koje će pojedinac imati i kao odrasla osoba.
Tako će trogodišnje dijete koje pokazuje samopouzdanje sazrijeti u odlučnu i ekstrovertiranu osobu; stidljivo dijete s druge strane, najvjerovatnije (kak sad najvjerovatnije... su istražili ili nisu??? op. prepisivačice) će postati povučena, rezervirana osoba. Mališan koji je agresivan i pokušava kontrolirati vjerovatno će postati netolerantna i nedruštvena odrasla osoba. Roditelje takve djece koji su ponosni što odgajaju "budućeg vođu" i govore kako su sretni što njihov mali "ima svoj stav", "točno zna što želi" itd., čeka dakle, iznenađenje. Vjerujte Englezima. Istraživanje je trajalo čak 23 godine. Dovoljno da ne biste ignorirali loše ponašanje svog mališana smatrajući da samo "prolazi određenu fazu".