Re: ocjenjivanje - 2 razred
Citiraj:
ani4 prvotno napisa
Jako sam ljuta! :evil:
Moj mali ide u 2. razred i ima rospiju od razrednice. Radi velike razlike izmedu onih koje voli i onih koje ne voli. A najgore mi je od svega ocjenjivanje. Ima toliko visoke kriterije, da vecina u razredu ne mogu dobiti peticu. Pisali su test iz hrvatskog, i moj je imao 10/ 12. I to je trojka. Trojka!! :x Napise lektiru samo sa tri pogreske, jedni krivo slovo i dvije tocke, to je za cetvorku. Zanima me ima li kakav pravilnik o ocjenjivanj ili oni mogu sami odredivati kako ce ocjeniti test? Znam za onaj bas Pravilnik o pracenju i ocjenjivanju ucenika, ali tu nema nista konkretno. Ili kome bi se mogli obratiti u vezi pitanja i nedoumica?
Informacije su tek drugi tjedan, a ona ne zeli primati roditelje mimo tog rasporeda. :roll:
OPREZNO s izjavama o uciteljici-rospiji, pogotovo pred djetetom! A sada na temu.
Evo, mislim da je ovo taj pravilnik (u kojem nema nista konkretno):
http://www.moravek.net/skola/praviln...enjivanju.html
Inace, i ja imam drugasica. I kod njih je slicno - jedna pogreska, ocjena dolje. Ne mogu reci da mi je to krivo, djeca se u nizim razredima osnovne trebaju opismeniti. Isto je i s matematikom - jedna pogreska, ocjena dolje! A na roditeljskom nam je najavljeno da ce se iz neznanja tablice mnozenja za pogresku dobivati jedinice, tako da ne mogu reci da nas ne upozorava unaprijed.
Dijete ucim da uciteljicu postuje (cak i ako se ne slazem s njezinim postupcima) i nikada ne bih pred njim rekla nesto ruzno o njoj, cak i ako bih tako pomislila. Dijete ce u tom razredu i okruzenju provesti jos 2 i pol godine.
U razredu mog sina ima svakakve djece - od nekih koja jedva savladavaju redovni program, do darovitih ucenika. Tesko se moze isti kriterij primijeniti na te dvije krajnosti.
Za primjedbe na komunikaciju s uciteljem uvijek je na raspolaganju strucna sluzba skole (pedagog, psiholog - koga vec imaju, kao i ravnatelj). Kod nas pedagoginja ima takvo radno vrijeme da neke dane radi ujutro, a druge popodne, tako da roditelji uvijek mogu doci k njoj, cak i bez prethodne najave.
Inace, da se nadjem u takvoj situaciji, ja bih DOBRO RAZMISLILA da li je odlazak strucnoj sluzbi ili svadja s uciteljicom produktivna ili kontraproduktivna. Radije bih pricekala redovni termin informacija. Izjava da uciteljica ima "miljenike" je jako upitna jer ja za nasu uciteljicu to nikako ne mogu tvrditi - ja to ZAPRAVO NE ZNAM niti mogu doznati, a djecje izjave treba uzimati s rezervom!
Svoje dijete poticem da uci radi znanja, a ne za ocjenu (ima poteskoce s pisanjem, pa mu je tesko dobiti odlicnu ocjenu iz hr. jezika, ali meni nije vazno da dobije 5, nego da savlada gradivo koje ce mu kasnije trebati). Petica u knjizici i vakuum u glavi nije dobra kombinacija! ;)
Citiraj:
ani4 prvotno napisa
Moj mali ide u 2. razred i ima rospiju od razrednice. Radi velike razlike izmedu onih koje voli i onih koje ne voli. A najgore mi je od svega ocjenjivanje. Ima toliko visoke kriterije, da vecina u razredu ne mogu dobiti peticu. Pisali su test iz hrvatskog, i moj je imao 10/ 12. I to je trojka. Trojka!! :x Napise lektiru samo sa tri pogreske, jedni krivo slovo i dvije tocke, to je za cetvorku. Zanima me ima li kakav pravilnik o ocjenjivanj ili oni mogu sami odredivati kako ce ocjeniti test? Znam za onaj bas Pravilnik o pracenju i ocjenjivanju ucenika, ali tu nema nista konkretno. Ili kome bi se mogli obratiti u vezi pitanja i nedoumica?
Informacije su tek drugi tjedan, a ona ne zeli primati roditelje mimo tog rasporeda. :roll:
Vjerujem da postoji razrednica koja radi velike razlike između onih koje voli i onih koji ne voli ( iako sam osnovnu školu, davno završila) upravo sam se našla u takvom razredu.
Imala je par svojih miljenika, oni su smjeli proći sa 5. Ostali su mogli proći sa 4, sa 5 nikako.
Posljedica toga: manjak samopouzdannaj, kampanjac, nikakvo znanje, i hvataj ti to u 5-8. razredu osnovne škole, i kod upisa u srednju školu-ništa od gimnazije. Jer ista stvar se dogodila u višim razredima.
Moj savjet ti je da pitaš pedagogicu, ravnatelja i itd, a ako postoji mogućnost selidbe u drugi razred-seli i to pod hitno. Iz mog razreda par njih je prešlo u drugi razred, i preporodili su se.
Ali, 10/12 je cca 83%, i mislim da je to ipak za 4, a ne za 3. Da li je to dobro za kriterij ocjenjivanja u razredu, provjeri.
Citiraj:
ani4 prvotno napisa
ani i ja sam imala takvu pune 4 godine ... ufff
( koja ste škola ? )