Vezano za pomoć od grada moram priložiti uvjerenje o jmbg-u pošto ni na jednom svojem dokumentu nemam matični broj pa me zanima gdje to mogu izvaditi ?
:? :? :? :?
Printable View
Vezano za pomoć od grada moram priložiti uvjerenje o jmbg-u pošto ni na jednom svojem dokumentu nemam matični broj pa me zanima gdje to mogu izvaditi ?
:? :? :? :?
U MUPu u Petrinjskoj
kaj nisi to dobila kad si isla prijaviti dijete u MUP?
Brzim pregledom na Google-u nadjoh da JMBG je sastavni dio Domovnice:Citiraj:
vito prvotno napisa
http://www.mup.hr/UserDocsImages/domovnica.jpg
Dakle - fotokopija bi trebala biti dosta sa nekim osobnim dokumentom sa slikom.
JMBG je tajan, ne znam točno od kada, ali ne smije pisati niti na jednom dokumentu. Ne piše ni na Vivinoj domovnici, sad sam provjerila tako da je ovo što je našla Svejkac malo zastarjela informacija. Postoji nešto što se zove "Uvjerenje o JMBG" i vadi se u MUPu. Koliko me sjećanje služi, mislim da je mikka u pravu kad kaže da se to dobije kad se prijavljuje dijete.
Ivinoj domovnici.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Preimenovala vlastito dijete :roll:
je, jos mi je frisko ;)
kad prijavis dijete u maticnom uredu, dobijes domovnicu (bez jmbg-a) i rodni list, s tim ides u mup prijaviti dijete i tamo djetetu dodijele jmbg, a dobijes i uvjerenje o prebivalistu (sto takoder treba priloziti zahtjevu za novce od grada).
viti treba uvjerenje o njenom, a ne djetetovom jmbg-u
ali to isto na MUP-u
Ma naravno - tko je ikad na Internetu mijenjao podatke.. Jednom je dosta, ne? :mrgreen:Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Ovo nadjoh na aktualnoj MUP-ovoj stranici pa rekoh, valjda znaju oni bolje ;)
Hvala na korekturi Luij@!
Ma da, ali u MUPu su i inače korektni i ažurni. :roll:Citiraj:
Svejkac prvotno napisa
o djetetovom jmbg-u treba uvjerenje.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa