Zavjese iliti kako sam se razočarala....
Sama sam si kriva! A mislila sam si da bi mi se to moglo dogoditi ...
Ovog ljeta promijenili smo vanjsku stolariju i sad sam ja lijepo uzela nove karniše i zavjese. (Prije u kuhinji nisam karnišu ni imala, a u sobi su visile neke koje po dimenzijama nisu odgovarale).
Dobro sam to zamislila, ali kad sam u Pevecu našla na njihovoj metraži neke koje su mi se dopadale (bijele s uzorkom za kuhinju, bijele s bordurom za dječju sobu) učinilo mi se da budu se morale peglati... NISAM odoljela. Svejedno sam ih kupila i fino sašila... :roll: Kuhinjske čak imaju i onaj lančić od olovnih kuglica na dnu, da bolje padaju. Izgledaju krasno, ALIIII kaj se dogodilo - dvije neugodne stvari:
- Nisu se do kraja oprale sive crte (od prašine kako je zavjesa stajala u bali) ni u drugom pranju... Morat ću kupiti neku specijalnu sol za zavjese ili nešto slično.
- Moram ih peglati (ne puno, ali ipak...) :cry: :( A nisu čak bile ni bogznakaj jeftine.... Grrr, baš sam ljuta na sebe. Sve samo zato jer su morale visiti baš ovaj tjedan, a ne za 2 ili 3 tjedna.
Kokošja pamet+nestrpljivost=dodatni kućanski poslovi!
Kaj mi je to trebalo, ne znam ni sama... No, nek vise godinu-dvije, dok ne otkrijem kako da ih perem i izbjegnem peglanje. Možda dupla količina omekšivača pomogne...
Daklem, pripazite pri kupovini zavjesa! Ja sam sebi sad natrpala dodatni posao i gnjavažu u slijedećih nekoliko godina, do kupovine novih zavjesa, a te budu bile mrežaste.