molim vas, kumče mi ima jaaaaaako upaljenu pišu, što da mama radi?? Ja sam joj predložila pranje u kamilici.. da li je to dovoljno? Da li smije staviti plymicol??
Printable View
molim vas, kumče mi ima jaaaaaako upaljenu pišu, što da mama radi?? Ja sam joj predložila pranje u kamilici.. da li je to dovoljno? Da li smije staviti plymicol??
Ima puno postova sa temom upaljenog piše, probaj malo potražiti, ja sad ne stignem jer mi malecka sjedi u krilu.
Koliko se sjećam, ima savjeta i iskustva raznih.
Najbolje je da odmah ode kod pedijatra da se vidi točan razlog upale, ali svako pročitajte sva iskustva mama, jer i pedijatri imaju različito mišljenje što treba raditi.
Držim palčeve da je sve u redu.
a evo tražim, ali ništa ne mogu naći za curicu... :/
:?Citiraj:
leptiric_zg prvotno napisa
pa otkad curice imaju "pišu"? :roll: :lol:
koliko je malena stara? da li ima urinarnih problema?
uroloških :oops:
nisam ziher ali misli dq kamilica isušuje..ili?
ma malo ublažava, ukoliko trenutno nema druge varijante...Citiraj:
Romina prvotno napisa
kako misliš upaljenu? gdje? površinski? dubinski? kao neki osip ili je sve crveno ili...?
Velika je vjerojatnost da su gljivice, nek stavi Plymicol.
Ako se malo zacrveni mojim curama pomaže i ona gusta bijela krema za guzu na bazi cinka.
ode ona - a nama ostavi nula podataka.. :?
ono što sam ja radila u takvim slučajevima - bilo je da sam zvala po bolnicama dežurne pedijatre. i tražila savjet.
naravno, bitno je znati i što je moglo uzrokovati takvo crvenilo...
a dobro znate sta mislim.... :l zuri mi se jer je hitno. Da, jako je crveno i neću sigurno reći da ima tragova krvi, ali ona ne da da je se pipne koliko ju boli... Ima 16 mjeseci... Znači, plymicol da, kamilica ne... Samo plymicol??
ona je prehlađena zadnjih dana, bila je dva dana na inhalacijama, ali nije pila antibiotik.... Hm, hm...
ja bih ju za početak oprala malo u kamilici, da ublaži to pečenje, a nakon toga bih stavila plymicol.
i neka svakako da urin na pregled kad se to malo smiri...
prošli smo takvih stvari... :/
najbolje tako.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
siroče malo... :heart:
I ja mislila da je dečko u pitanju, oprosti.
Ja mojoj za gljivice stavim rojazol, dobar nam se pokazao. Ali kod gljivica sluzokoža se zacrveni, ali ne otekne, barem nama nikada nije. I one obično svrbuckaju, pa djetetu prija mazanje, a ne boli .....
Da, ne sjećam se da sam igdje išta pročitala za curice ......
hvala puno svima!!
javi sutra kak je prošlo ;)
Ja bi stavila plimicol, ali ne direktno nego pomješan s običnom kremom za guzu.
A da odvedete dijete na pregled??? MIslim, da se vidi sta je....
i mi smo imali takvih problema, stalno nam se to događa zapravo, ali mislim da smo konačno riješili problem, naime doktorica nam je dala plymicol, pomogla je donekle, ali ne skroz, stoga sam u ljekarni kupila imazol krempastu- gustu kremu pomoću koje joj je za dva dana prošlo sve, ali smo i dalje mazali 7 dana da iskorjenimo sve gljivice, jer ih se teško riješiti. Za vrtić smo kupili huggies vlažne maramice, super su , sad ih koristimo i za doma jer su natopljene čistom vodom, nemaju uopće mirisa, tuširali smo se, ne kupali i to u čistoj vodi, i mijenjali pelenu svakih 2-3h, samo treba biti uporan i mazati najmanje 7-10 dana da gljivice u potpunosti nestanu.