Re: koliko su na internetu?
Citiraj:
Tashunica prvotno napisa
zanima me koliko djeca iz ove dobne skupine provode vremena na internetu, znači koliko puta tjedno, koliko sati, minuta,...?
i još me zanima da li imaju internet priključak u svojoj sobi!?
kod nas je pravilo - internet isključivo vikendom i do sad je ok funkcioniralo, ali se curka zadnjih dana počela buniti da bi ona češće.
nekako nisam za tu opciju, ali ne znam griješim li ili ne :/
Ne griješiš, ali je teško provedivo-vjeruj mi :mrgreen:
Kod nas je ovako: računalo sat i pol na dan najviše. To mora raspodijeliti na dva računala. Njeno služi za igrice, raznorazne "projekte" koje radi...s njega ne može na internet i nalazi se kod nje u sobi. S našeg može surfati i to je pod kontrolom nekog od odraslih. Posjećuje isključivo poznate stranice, obavijesti o svemu čudnom što nađe, nema pravo instalacije programa i otvaranja .exe i ostalih čudnih fajlova. Dakle-ponekad je cijelo dozvoljeno vrijeme na internetu, ponekad se samo igra, crta, kaj god. Preko vikenda se zalomi duže vrijeme ( ne u kontinuitetu), ali tek kad obavi sve planirano za taj dan. Svakodnevno često ne uspije "ispucati kvotu" jer ima dosta obaveza pa nekad samo pozdravi ekipu s MSN-a, porazgovara desetak minuta s njima i to je to za taj dan. Uglavnom, ograničavamo računalo kao takvo relativno fleksibilno uz kontrolu.