jel rano za ppd? hitno mi je!
Kuma mi se porodila u sredu i rodila preslatku devojčicu. malopre smo se vratili iz posete i sem što sam totalni rascmolj zbog malene prilično sam tužna i zbog stanja u kome nalazim kumu.
Prvo joj je dete. Rodila na carski. Jako željena i jedva dočekana beba. Očekivala sam sve samo ne ovo. Zateli smo kumu u suzama i praktično nije ni prestajala plakati sve vreme. Zbog rane ne može dizati malenu nakon sisanja pa mala bljucka. Inače beba ima pravi ritam - danju spava (naročito kad su posete) a noću plače i nacicava.
Elem, cicala je kad smo došli a onda naravno zaspala. Onda je malo bljucnula, pa krenula da se grči. Ja sam je podigla na par minuta pa se smirila. Nakon par minuta u ležećem se zagrcnula pa smo se opet uzeli i nunali jedno vreme. Pa je opet vraćena pored mame da bi se iskijala nekoliko puta. Pa je opet krenula da se grči, ja je opet podigla i na kraju je podrignula, zaspala pa se u snu i ukakila. Onako ukakana je svojoj kumi dala par prelepih osmeha. Dakle, prava mala standardna lepotica.
Mama je doživljavala šokove pri svakom podrigivanju i zagrcnjivanju, (mm takođe), molila me da je malo držim jer je sirotu niko ne uzima, plakala je sve vreme jer ne može izdržati nacicavanje...da imamo vezu i ja nemam decu garant bi me naterala da ostanem sa njom dok dama ne napuni 18 godina
U međuvremenu je naišla sestra i krenula sa pričom: ''Kritikujte kumu, samo plače, tvrdi da ne voli svoje dete...'' i sve u tom fazonu. Iskreno, žao mi je što je kuma u tom stanju i rado bih joj pomogla. A još je sama u sobi, vikend, noću ne spava...
Šta bi je moglo oraspoložiti? Tranzistor, sms-ovanje, još jedna porodilja u sobi, neki lek...? Baš sam tužna zbog nje...