-
otpada mu nokat
E. (16 mj.) si je prije par dana prikljestio prst vratima.
Danas mu se nokat skoro skros odvoio (kad gledam odozgora mogu vidjeti prakticki do korijena).
Izvana je do pola bijeli, ali donja polovica je jos lagano ljubicasta.
Sta sad s tim noktom?
Da li ce sam otpasti i da nista ne diram ili da ga vodim kod pedice (sto mi je skoro pa neizvedivo do pon...jer mm radi, a ja s duplim kolicima ne mogu proci kroz vrata)
Da, i prstic mu se zacrvenio, malo ko da je upaljeno u lijevom cosku...
Jel ima netko kakav savijet, iskustvo?
-
Re: otpada mu nokat
Nama se jednom desilo, udarila je prstićem u vrata, noktić je poplavio, ali nije odmah otpao, već je tako taj plavi dio izrastao, izrastao i izašao kroz nekoliko mjeseci.
Kada smo u međuvremenu bili kod pedice, pitala je zašto je nokat plav, nakon mog objašnjenja je rekla : Da znate za idući put, odmah staviti leda !
Inače, savjet je ne dirati ništa, ako treba otpasti, otpast će sam. Ako poplavi, znači da se krv tu zgrušala i izaći će sa noktom.
-
Ja sam mislila da ce mu poplaviti tj. onako pocrniti, jer se nakon vrata izpod zacrvenilo, ali nije. Nokat je par dana bio tako crvenkast i sad se odvoio, a pri dnu lagano poljubicastio.
Mogao bi mu prstic malo naticati i jer si ga stalno vrijeda u igri. Nokat strsi, a on nornalno ni malo ne pazi.
A nista, vidjeti cemo.
Hvala na odgovoru. Malo sam mirnija.
-
Nama je ovo ljeto stradao noktic na palcu ,na nozi. Nista nismo cupali ,dirali ,vec samo lagano stavili flaster preko da ga u igri ne povrijedi jos vise i polako , kako je rastao podrezivali. Uskoro je izrastao novi noktic i ni ne primjeti se da je ikad bio povrijeden.
-
I kod nas isto bilo, pao mu je teški romobil u igri (stavio gana ljuljačku...)
Cijeli se odvojio, više od mjesec dana smo svaki dan lijepili da mu se ne oktine i ne ozlijedi još više, izraslo, ne vidi se :)
-
Isto i kod Ivanice - imala je tri godine kada je vratima prikljestila nokat na palcu noge. Bilo je crveno i ljubicasto, isto smo lepili hanzaplast preko da ga dodatno ne povredi. Ubrzo potom smo otisli na more. Noktic se podigao i sitni kamencici su upadali pod njega.Srecom, sa nama je na moru bila moja prijateljica deciji hirurg koja joj je u snu, obicnim makazicama za nokte odsekla strseci deo. Posle par meseci nokat se potpuno regenerisao.
-
Mi smo danas pokusali zaljepiti flaster.
Sta da vam kazem...skinula sam ga na kraju :/ .
Plakao je i plakao i plakao i bio sav jadan, a onda mi je i B. poceo tuliti i pokazivati svoj prstic (kojem nije nista).
I oboje su plakali...
Nisam ih uspjela ni zaigrati, ni nahraniti.
Pokusala sam ga skinuti i ponovo staviti, da ga nisam precvrsto zaljepila...ali nista nije pomagalo.
Cim sam ga skinula obojica su prestali plakati i bili zadovoljni sa zajednickim preveslavanjem mame.
I tako smo mi sad bez flastera i nadam se da ce biti ok, jer mu je s jedne strane full odvojen i strsi, a s druge se drzi, a ispod nokta je i dalje malo nateceno.
Bar sam ga skratila, da mu manje zapinje.