evo jedno glupo pitanje.... :oops:
kada (prije poroda ili nakon) i gdje (prema mjestu stanovanja?- dom zdravlja? koga pitati?) se treba dogovoriti za dolaske patronažne sestre?
Printable View
evo jedno glupo pitanje.... :oops:
kada (prije poroda ili nakon) i gdje (prema mjestu stanovanja?- dom zdravlja? koga pitati?) se treba dogovoriti za dolaske patronažne sestre?
ja ju zvala kad sam dosla iz bolnice i taj isti dan je dosla a mislim da po mjestu stanovanja najblizi dom zdravlja zoves patronaznu pitaj svog ginekologa
ja ju uopce nisam zvala, dosla je sama.
mislim da njih salju, bar kod nas.
isti dan kad sam izasla iz bolnice je dosla.
ni ja ju nisam zvala, ali sam kod svog ginekologa ispunila neki obrazac koji se šalje patronažnoj službi i evo, bila mi je jučer, dakle koja 2 tjedna prije poroda. ostavila mi je broj mobitela i rekla da ju nazovem drugi dan kad dođem iz bolnice da nas dođe posjetiti i to je to...
mm zvao najbliži dom zdravlja, meni došla 1. dan - to mi je puno značilo
u zg moraš zvati dom zdravlja gdje pripadaš (ako nisi rodila u bolnici u koju spadaš, onda automatski šalju tvoje podatke patronažnoj). naša je došla dan nakon što sam došla iz bolnice
Ja sam rodila na Sv.Duhu i oba puta su došle odmah isti dan kad sam stigla doma, tj; nazvale su nas doma prije toga da se dogovorimo kako nam odgovara. Došla je toliko puta koliko sam htjela tj; koliko smo dogovorile da je potrebno zbog pupka i mogu reći još da je (posebno ova što je bila za drugo dijete) predivna!
Nama je još, u rodilištu došla neka njihova "šefica", uzela podatke i adrese i onda je patronažna došla 3.dan nakon što smo izašli (bio je praznik, inače bi došla 2. dan)
Mi smo svoju morali praktički nagovarati da dođe. Baš joj se nije dalo, i došla je samo jednom.
Zaključila je da već sve sami znamo, a ja sam ju baš htjela pitati neke stvari vezano za pupak.
Sljedeći put, ako ga bude, ću zvati u neki drugi dom zdravlja.
Ja sam došla iz rodilišta na Veliki Petak, pred Uskrs, i patronažnu smo uspjeli dobiti tek u utorak poslije Uskrsa :roll: . Srećom je mm na svom nećaku uvježbao kupanje i prematanje, inače :? .
Mi smo otišli upoznat patronažnu još prije poroda.
Rodila sam na SD i rekli su da ju moramo sami zvat, da najbolje muž zove kad se beba rodi pa ona dođe prvi dan kad su svi doma.
Mi smo u Dugavama, patronažna Darinka :love: :heart: :naklon: :naklon: :naklon: super je!
Milion puta ju zovem, dođe kad god što treba, šta god ju pitam sve hoće objasnit i pomoć!
Svaka čast!
i ja sam u dugavama i sestra ivana je moja patronazna