Zapravo me ne zanima recept, nego gdje ih mogu kupiti gotove. Mislila sam da ih Ledo proizvodi, ali nema ih na njihovom webu, a ne da mi ih se raditi nego bih baš htjela kupiti.
Zna li netko?
Printable View
Zapravo me ne zanima recept, nego gdje ih mogu kupiti gotove. Mislila sam da ih Ledo proizvodi, ali nema ih na njihovom webu, a ne da mi ih se raditi nego bih baš htjela kupiti.
Zna li netko?
hmmm pa vidi po tržnim centrima možda ima negdje :/
Hoces recept ako ih ne nadjes?
Zamesiti testo od 700 g brasna, 3 jajeta, dl ulja, pola case pavlake ili kis.mleka, i 2 dl mleka u kom je rastoplen kvasac, 2 kasicice soli. Ostaviti da nadodje 20 min. Podeliti testo u 6-7 jufkica, razviti oklagijom u krugove pprecnika plitkog tanjira i redjati jedan na drugi stim sto izmedju premazujete topljeni margarin. Pritisnuti krajeve da ne iscuri margarin i ostaviti da stoji 10 min.Razviti oklagijom veliku koru i seci pravougaonike 12*15 cm. Na jedan kraj staviti virslu a drugi zaseci nozem tri zareza ili crtice. Rolati virslu ka zarezima , spojiti krajeve, a zarezi budu ngore okrenuti.Premazati zumancem, posuti susamom i peci na 200. Moze i da se podeli na pola. Nije komplikovano a ukusno i lepo izgleda
http://i195.photobucket.com/albums/z...Picture009.jpg
Ali stvarno ih nije problem napraviti, ja ih često radim.
Treba ti lisnato tijesto od Leda i po meni idealna mjera za male kiflice (dva zalogaja) su hrenovkice od Konzuma, dva paketića (one male po 4 komada unutra).
Razvaljaš jedan dio tijesta, podijeliš da dobiješ 16 kockica. Umotaš četvrtinu hrenovkice (hrenovku prerežeš po dužini i onda napola), premažeš razmućenim jajetom, posoliš i ja pospem sa origanom. Za čas su gotove i do sad nisam nikoga čula da mu nisu dobre.