recite mi molim vas kak pomoci bebi od 5 mjeseci da izbaci slajm i prestane kasljati,muci ga vec 5 dana doktorica nista nije dala a on se muci kad kaslje sve mu suze idu
Printable View
recite mi molim vas kak pomoci bebi od 5 mjeseci da izbaci slajm i prestane kasljati,muci ga vec 5 dana doktorica nista nije dala a on se muci kad kaslje sve mu suze idu
Pa da ga izbaci teško... jer oni tako mali to još neznaju, ni moj to još ne zna, jedino ako ga povrati, to ti nije ništa čudno da se ne prepadneš ( dešava se od naprezanja pri kašljanju ).
Možeš mu pomoći tako da mu špricaš sa fiziološkom ili sterimarom i sl. i onda počistiš sa pumpicom ako ju imaš. To bi trebala u takvim situacijama kad je puno šlajma raditi što češće u danu da mu ostane što manje šlajma koji će ga onda i manje iritirati.
Isto tako postoji metoda da dijete staviš preko koljena glava mu je malo niže i lupkaš ga po leđima, to mu pomaže da se šlajm odvoji i lakše ga izbaci ili proguta,glavno da ne ode na pluća. Mislim da se taj postupak naziva drenaža probaj ukucati u pretražnik netko je već pisao o tome, ja osobno nemam iskustava.
Eto iz vlastitog iskustva ti mogu reći da je kašalj obično dosta uporan tj. zna biti dugotrajan...ali svakako se držite špricajte nos i čistite ga da olakšate bebici!
Napari dobro kupaonu i unesi ga unutra da malo dise tu paru ili ga okupaj u naparenoj kupaonici. To pomaze da se malo slajm odljepi i eventualno da ga iskaslje.
Postoje neki čepići za guzu koji pomažu kod katara, odnosno nakon stavljanja tog čepića dijete katar djelomično pokaka.
Čepići se zovu Ozopulming, mi smo ih nabavljali u inozemstvu, ali cure su na forumu pisale da su ih kupovale negdje i u zagrebu.
Ukucaj ozopulming u pretražnik pa pročitaj.
Ima na dolcu u apoteci, nije ih potrebno posebno naručivati, imaju na "lageru" :D
hvala vam cure jer vec 5 dana nisamo spavali od tog kaslja